Щатски хеджфонд милиардер, който закупи и събори къщата на бившия си шеф, който го бе прескочил за повишение, е завършил строителството на много по-голямо имение на същото място в Лонг Айлънд.

През 2010 г. Дейвид Тепър купува луксозния летен дом в Сагапонак, Ню Йорк, за 43.5 млн. долара от бившата съпруга на Джон Корзайн, който пък е бивш главен изпълнителен директор на Golman Sachs. Той почти веднага събаря къщата до основи.

След това започва да строи ново, много по-голямо имение. Пет години по-късно нови снимки показва пълния размер на отмъщението на хеджфонд мениджъра, пише Telegraph.

Новото имение с площ от над 1 000 кв. м е почти два пъти по-голямо от къщата на бившия шеф на Тепър и разполага с огромен басейн, гараж за три автомобила и тенискорт. Къщата гледа към океана.

Завършването на имението може би слага край на враждата между Тепър и Корзайн, която започва преди 18 г.

След като изиграва съществена роля в защитата на Goldman Sachs от финансов срив в края на 80-те години, Тепър смята, че ще стане партньор в инвестиционната банка. Когато обаче е прескочен за повишението, той обвинява за това Корзайн, който по това време оглавява неговото подразделение и с когото не е в много добри отношения.

Тепър напуска Goldman Sachs, основава хеджфонда Appaloosa през 1993 г. и 10 години по-късно става милиардер. Той е един от най-високо платените хеджфонд мениджъри в САЩ, като само през 2013 г. е заработил 3.5 млрд. долара, според Forbes.

Тепър обаче, който е описван от колегите си като човек с голямо самочувствие, изглежда не е забравил обидата на Корзайн.

След като купува лятната къща от бившата жена на Корзайн през 2010 г., той споделя пред New York Magazine: "Може да се каже, че на света има известна правда.”