Предприемач създаде компания, която предлага това, което мнозина биха определили като работа-мечта: офис и работни часове по собствен избор.

Единственото му изискване? Запознайте се с целите за ефективност на компанията на Кристиян Мишлер.

От както швейцарецът е основал компанията си, той прекарва около 250 дни в годината в пътуване.

Още по-забележително - неговите 100 служители са насърчавани да правят същото. Те имат право да работят, когато и където им е удобно - било то на плажа, в хотела или от леглото.

Мишлер посочва за news.com.au, че неговият персонал е без фиксирани бюро или офис, като могат да работят, където им харесва – в това число и във всеки един от неговите девет офиси, пръснати по целия свят.

Единственото изискване е служителите да са продуктивни и да изпълняват поставените им задачи.

"Ако някой е супер ефикасен в петък вечер, между полунощ и 4 часа сутринта, той трябва да има право да работи по това време“, обяснява философията си Мишлер.

"Ако пък някой е супер продуктивен и може да свърши работата си за три дни, то през следващите ще почива и ще се възстановява за работата през следващата седмица. Това е много гъвкава култура на работа“, казва предприемачът.

На страницата си в Instagram Мишлер публикува стотици снимки, които показват как той работи на лаптопа си в зашеметяващи кътчета от света.

Друга снимка го показва на среща с клиент, докато се наслаждава на вкусна местна храна и студени бири.

Вижте още: Как омразата към настоящата работа може да ни отведе до мечтаната

Компанията на Мишлер се казва HotelQuickly - тя има за цел да предостави на потребителите възможсотта да намерят хотели с отстъпка в региона на Азия и Тихия океан. Основана през 2012 г., тя привлича множество големи имена инвеститори.