Доларът поскъпва днес на след като изнесените данни за китайската икономика бяха малко по-добри от очакваните, но повишението бе ограничено, тъй като предпазливостта надделя преди очакваните утре данни за заетостта в САЩ.

Еврото остана под натиск след излезлите данни за инфлацията в еврозоната, докато йената поскъпна в ранната азиатска сесия, след като проучването на Централната банка на Япония за корпоративните нагласи даде разнопосочни индикации.

Днес в Китай започнаха едноседмичната почивка заради националния празник на страната.

Окончателните резултати от частно проучване за икономическата активност в Китай показаха, че PMI индексът се е понижил до 47.2 пункта през септември, в сравнение с обявените първоначално 47.0 пункта. Индексът обаче е на най-ниското си ниво от от март 2009 г. като през август бе от 47.3 пункта.

Официалните данни за PMI на Кита, публикувани отделно показаха, че индексът на икономическата активност се е повишил до 49.8 пункта през септември в сравнение с 49.7 в предходния месец.

Доларът се разменяше срещу 120.07 йени, нараствайки с около 0.2% в сравнение с вчера, след като изтри загубите си.

Йената почти не реагира на излезлите данни за корпоративните нагласи в Япония, които показаха, че доверите у големите японски производители се е влошило.

Икономисти очакват данните за неселскостопанската заетост в САЩ да покажат, че икономиката е създала 203 000 нови работни места през септември, според проучване на Reuters.

Изнесените вчера данни на ADP за заетостта в частния сектор подкрепиха тези очаквания, след като показаха, че частните компании са създали 200 000 нови работни места.

Спрямо долара, еврото поевтиня с около 0.1% до 1.1167. Понижението спрямо йената бе също с около 0.1% до 134.06.

Изнесените вчера данни показаха, че цените в еврозоната са се понижили с 0.1% на годишна база през септември, което е доста под таргета на Европейската централна банка от малко под 2%. Това повиши очакванията, че ЕЦБ може да предприеме по-нататъшни мерки за облекчаване на паричната си политика.