Тази неделя връщаме часовника с час назад. От 4 часа местим стрелките на 3 часа.

Днес до обяд над Югоизточна България ще се задържи облачно и на места все още ще превалява. Следобед и там облаците ще намалеят. В останалата част от страната от сутринта облаците ще бъдат малко, и слънцето ще бъде щедро, в местата без мъгли.

Сутринта в ниските места видимостта ще бъде намалена. В югоизточната половина на страната ще остане ветровито, но до края на деня северният вятър и там ще стихне.

След студеното утро, дневните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса.

От двата почивни дни за разходка в планината по-хубаво ще бъде времето в неделя - ще бъде почти без облаци, с по-слаб вятър и с по-високи температури в сравнение с днешния ден. Днес в планините ще има и облаци, макар, че с напредването на деня облачността ще намалее до слънчево.

В събота в планината все още ще бъде и ветровито. Ще духа предимно до умерен северен вятър, по високото на моменти вятърът ще бъде и силен. И през двата почивни дни в планината трябва да се ходи с добра зимна екипировка, предупреждава bTV.

Утре и в началото на новата седмица вече няма да вали. Облачността ще бъде предимно разкъсана, до слънчево. В ниските части сутрин ще има мъгли. В ранните сутрешни часове ще бъде и студено, с температури между 3° и 8°, в някои райони с температури около нулата.