Ако имате път към САЩ, не пропускайте възможността да отидете в столицата – Вашингтон. Това е един от най-елегантните градове в света и се намира недалеч от Ню Йорк.

Разбира се, многобройни са нещата, които си заслужава да видите. Улици, стари сгради, паркове, паметници и музеи.

Парковете заслужават особено внимание. А като включим и всевъзможните аткракции, престоят ви тук може да се окаже недостатъчно дълъг, за да видите всичко.

Искаме да ви предложим три уникални места, които ще ви потопят в атмосферата на Вашингтон. Става дума за три от най-добрите му музеи.

Музей по естествената история „Смитсониън”

Този музей заслужава вниманието ви с многобройните си атракции за цялото семейство, включително динозаври, шоу, посветено на бозайниците, както и IMAX кино.

Това е най-популярният музей сред семейните двойки и децата. Предпочитана дестинация по всяко време на годината. Ако планирате да дойдете в музея, планирайте закупуване на билети предварително. Посветете му поне няколко часа.

Музей по въздухоплаване и космонавтика „Смитсониън”

Очакват ви 22 изложбени зали с хиляди експонати и летателни апарати, сред които модул 11 на космическия кораб „Аполо”. Освен това има планетариум и IMAX кино.

За да избегнете тълпите и чакането на опашка, елате възможно най-рано. Купете и билетите предварително.

Нюзиъм

Това е съвременен музей, посветен на историята и технологията. Ще откриете много експонати, свързани с медии. Например, галерия от снимки, наградени с Пулицър, както и корици на световноизвестни вестници.

Очакват ви 15 киносалона и дори 4D преживяване.

Таксата за вход е 20 долара. Парите си заслужават, защото това, което ще видите вътре, другаде го няма. Отделете няколко часа, поне 4, за да разгледате спокойно.