Новият смартфон LG Wine Smart e създаден, за да направи мобилната комуникация по-достъпна за хора с частични проблеми със зрението или напълно незрящи.

Благодарение на достъпните си функции и практичния си дизайн, моделът е подходящ за употреба също така от възрастни или други хора, които срещат трудности при употребата на новите мобилни устройства.

LG Wine Smart разполага с хардуерни бутони, които улесняват използването на всички опции в менюто. За добрата навигация в приложенията помага и специалният джойстик в клавиатурата.

Компактната форма с отварящо се капаче предпазва потребителите от нежелано натискане на бутони или апликации по дисплея.

Освен че е практичен, моделът разполага с много добри технически характеристики. LG Wine Smart е с вграден четириядрен 1.1 GHz процесор и операционна система Android OD, v5.1 (Lollipop). Смартфонът има 3.2“ IPS дисплей и е оборудван с 3.2MP основна камера и VGA селфи камера.

В помощ на хората с проблеми със зрението има разработени специални приложения, които озвучават на език по избор, включително и български, менюто на телефона, помагат за въвеждане и набиране на номера, четат смс-и и имейли. Те могат да бъдат изтеглени и инсталирани на телефона допълнително.

LG Wine Smart ще бъде наличен от следващата седмица в избрани магазини от търговската мрежа на VIVACOM на най-добра цена от 20.89 лв. на месец, която включва и таксата за план Smart XS.

Абонаментът предлага 300 МВ на максимална скорост и неограничен мобилен интернет след изчерпването им, както и 300 минути за свободни разговори към всички мрежи в страната. Независимо кой план ще предпочетат абонатите, месечната вноска за LG Wine Smart остава непроменена – 6.90 лева на месец.