Новото попълнение в премиум линията смартфони на Sony - Xperia Z5 Compact – вече може да бъде намерен в магазините на VIVACOM. Устройството беше представено за първи път на световното изложение за електроника в Берлин в началото на септември.

Sony Xperia Z5 Compact се отличава с 4.6“ HD IPS Triluminos дисплей, който осигурява перфектна картина с ярки и наситени цветове и дълбок контраст.

Моделът е оборудван със забележителна камера – 23MP основна и 5MP селфи, която предлага най-бързия автоматичен фокус в смартфон* – с рекордната скорост от само 0.037 секунди. Друга впечатляваща характеристика е 2700 mAh батерия, която дава възможност за до 2 дни живот на устройството без зареждане.

За да отговори на очакванията на потребителите за бързина и безпроблемна мултифункционална работа, Sony Xperia Z5 Compact е оборудван с четириядрен 2.0GHz + четириядрен 1.5GHz процесор. Работи с операционна система Android, v5.1 (Lollipop). Както повечето модели на технологичния гигант, и този е водо- и прахоустойчив със сертификат IP68.

Sony Xperia Z5 Compact се предлага на най-атрактивна цена от 37.90 лв. на месец с тарифен план от VIVACOM.

Още в началото на идната седмица в търговската мрежа на VIVACOM ще бъде налична и класическата версия на новия флагман - Sony Xperia Z5. Той впечатлява с по-голям - 5.2“ full HD IPS Triluminos дисплей и още по-издръжлива батерия - 2900 mAh.

Производителят е заложил на същия безкомпромисен процесор и софтуер, както и на висококачествените камери - основна 23MP и предна 5MP, с най-бързия автофокус в първокласен смартфон*.

* Въз основа на резултатите от проучване, проведено от Strategy Analytics между 5 и 6 август 2015 г. За повече информация посетете: www.sonymobile.com/testresults/