Няма данни за загинали или пострадали българи при кървавите атентати в Париж, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

По-рано външният министър Даниел Митов изрази дълбоко възмущение от атентатите в Париж, посочва Дарик радио.

„Шокирани сме от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани. Изказваме искрените си съболезнования към близките на жертвите и категорично осъждаме всяка форма на тероризъм. Солидарни сме с френския народ в този изключително тежък момент”, се казва в изявление на Митов.

Най-малко 153 души загинаха при терористични атаки във френската столица Париж късно снощи. Над 200 души са ранени, а 80 от тях са в тежко състояние. 8 от атентаторите са убити, като 7 от тях се самовзривиха. По неофициална информация на Хъфингтън пост, един от терористите е успял да избяга.

Късно вчера вечерта на шест различни места в Париж терористи откриха стрелба с автоматично оръжие. Сред атакуваните места бяха ресторанти и барове.

Терористите атакуваха и парижката концертна зала „Батаклан” и стреляха в тълпата хора, крещейки възхвали за Аллах, съобщи очевидец, който успя да избяга от сградата.