Татуирането на очните ябълки набира все по-голяма популярност в Австралия, въпреки че медицинските специалисти предупреждават, че може да причини слепота и рак.

Най-малко 20 австралийци са променили за постоянно цвета на тяхната еклера - бялата зона около ириса.
Тази практика на татуиране е измислена от американския специалист в областта на телесните модификации Luna Cobra, според News Corp.

Въпреки че лекарите все по-усилено предупреждават за опасността от този род татуировки, тенденцията се наблюдава все по-често сред онези, желаещи да се откроят от множеството.

"Мисля, че това се превръща в тенденция сред хората, които искат да бъде супер екстремни. Но тревогата е, че не бива да го правят сами”, казва Luna Cobra.

Вижте още: Фрапиращи татуировки върху клепачи на очи

Неговата практика, която е вдъхновена от приятел, който променил очите си на снимка с помощта на фотошоп, включва инжектиране на мастило директно в очната ябълка, което се разпространява и оцветява бялата част на окото.

Тази тенденция се появява за първи път в светлините на прожекторите през 2012 г., когато американският затворник Джейсън Барнъм се изправя пред съда в Аляска с оцветени очни ябълки.

Според Кайли Гарт, който наскоро се подлага на процедурата в студио на Luna Cobra, оцветяването е безболезнено, но въпреки това ужасяващо.