Феновете на сагата Междузвездни войни може да са спокойни за това как ще дебютира техният любим филм в бокс офис класациите.

Месец преди излизането му най-новият епизод от поредицата "Междузвездни войни: Силата се пробужда" вече се радва на рекордни предварителни продажби на билети. Той се очаква да излезе по кината на 17 декември.

Продадени са билети на стойност близо 50 милиона долара, като около една трета от тях са за IMAX-прожекции.

Специалистите прогнозират, че филмът ще изпревари по продажби настоящите хитови филми като Аватар и Отмъстителите.

Досега рекордът принадлежеше на филма "Черният рицар: Възраждане", който реализира предварителни продажби на билети на стойност около 25 милиона долара през 2012 година.

Още няколко рекорда могат да са цел на сагата. На първо място, рекордният уикенд по продажби, който принадлежи на Джурасик свят и е в размер на 208.8 милиона долара, реализирани в САЩ.

Според прогнози на специалистите новият филм може да достигне продажби през първия си уикенд между 250 и 300 милиона долара.

Дали ще успее да бие рекордьора Аватар с неговите приходи в размер на 2.7 милиарда долара обаче предстои да се види. Това до голяма степен ще зависи как се представя прожекцията в други страни по света, като Русия и Китай например.

В Китай поредицата не е толкова популярна, като първата част на сагата бе представена в киносалоните за първи път през тази година.