Главният изпълнителен директор на Walt Disney Co. Робърт Айгър е показал, че е достатъчно умен, за да ръководи огромна медийна и развлекателна компания. Изглежда обаче той не е достатъчно умен, за да знае как да отговори на въпрос на любопитно дете.

По време на годишното събрание на акционерите на Disney, състояло се вчера в Сан Франциско, малко дете от публиката е попитало Айгър дали компанията ще смени името на тематичния си увеселителен парк Hollywood Studios в Орландо.

Айгър потвърдил, че името ще бъде сменено, но след това осъзнал, че не е трябвало да го прави, или поне не още.

“Обявихме ли го вече това?” попитал останалите шефове в компанията Айгър, след като вече бил отговорил утвърдително, пише Orlando Business Journal.

Hollywood Studios е тематичен увеселителен парк, в който основната тема са филмите. Напоследък паркът набляга на “Междузвездни войни” и на филмите на Pixar напоследък, така че евентуалното ново име би могло да бъде нещо в тази насока.

Разбира се, смяната на името не бе най-важната новина от събранието на акционерите. Голямата новина, обявена от Айгър, бе че ще има продължение на популярния анимационен филм “Замръзналото кралство”.

Той също така е обявил, че Disney ще въведе нова политика, съгласно която във филмите на компанията с рейтинг PG-13 или предназначени за по-малки деца няма да се показват сцени с тютюнопушене.