Той винаги пристига първи в училище и си тръгва последен. Учителите винаги посочват него да отговоря на техните въпроси и винаги е във върхова форма. Това е така, защото Арън Андерсън е единственият ученик в училището, което посещава.

10-годишният Андерсън е единственият ученик в най-отдалечената част на начално училище във Великобритания.

Докато родителите в други части на страната се оплакват за нарастващия брой на учениците в класовете, в Skerries Community School, на малкия шотландски остров Аут Скерис, Арън (независимо дали му харесва или не) получава цялото внимание на учителите през цялото време.

През деня той разполага само за себе си с две класни стаи, работилница, музикален кабинет и библиотека.

В междучасията целият училищен двор е негов.

Въпреки че обича футбола, в училището няма други ученици, с които Арън да поиграе.

Уникалното положение, в което се намира Арън, също така го прави едно от децата, които излизат най-скъпо на образователната система във Великобритания.

От местната управа плащат невероятните 75 357 паунда (114 000 долара) на година за неговото обучение или два пъти, колкото това струва в град Итън.

Арън споделя пред Mail on Sunday, че въпреки че понякога му се иска наоколо да има повече деца, с които да си играе, той определено не би искал да напуска острова.

На него му харесва да кара велосипеда си, да плува в морето през лятото, да ходи за риба и иска да стане рибар, когато порасне.

Вижте още: На 17 г. той управлява самолети и работи за НАСА

Досега в училището е имало и други ученици. Това ще бъде първата зима на Арън като единствен ученик и неговата майка се притеснява, че той може да е самотен.

Остров Аут Скерис е с население от 70 души и площ от малко над 5 кв.км. Най-близкият град е столицата на Шетланд Леруик, който се намира на два часа и половина с ферибот. Островът се намира на 1 300 км от Лондон и 620 км от Единбург.

Бащата на Арън е рибар, който понякога отсъства с дни, докато е в открито море. Неговата майка работи в магазина на острова. Тя освен това е преминала обучението за пожарникар.

В последните няколко години в училището е имало и други деца, между които двамата по-големи братя на Арън и няколко техни приятели.

По-големите момчета вече ходят на училище в Шетланд и се връщат в Аут Скерис на празници и в някои уикенди, ако времето позволява.

Въпреки че Арън вижда приятелите и братята си в повечето уикенди и има много лели и чичовци на острова, през седмицата той е единственият ученик там.

Денят на Арън обикновено започва с 2-минутно пътуване с велосипед от дома му до училището.

То е построено през 1966 г. и е обновено през 2000 г. Там Арън изучава математика, английски език, естествени науки, готварство и занаяти.

Майката на Арън смята, че той се справя добре в училище, а неговият по-голям брат Джон, който сега е на 20 г., е доказателство, че обучението в Скерис се отплаща. Той е бивш ученик в началното училище, след което постига отлични резултати на изпитите и сега учи за инженер.

В последните години на острова бяха затворени гимназията и ферма за сьомга, което накара много семейства да го напуснат.