Дните ни са изпълнени с постоянно взимане на решения. Някои от тях са незначителни, но други са много важни, тъй като те могат да предопределят остатъка от живота ви.

Скорошно проучване на Колумбийския университет установи, че в наши дни човек взима средно по около 70 решения на ден. Този "товар", ако можем така да го наречем, предизвиква с течение на времето умора от взимането им.

Друго изследване на учени от Тексас показва, че мозъкът ни, уморен или не, се натоварва много, когато ежедневието ви изисква постоянно претегляне на възможности и избор измежду тях.

Някои решения са малки, незначителни - например, какво да закусваме, какъв маршрут да изберем, какво да напазаруваме. Други са трудни - когато избираме между две работни предложения, когато избираме град, в който да живеем или пък дали да сме с определен човек.

Представяме ви 5-те решения, за които винаги ще съжалявате. Наблюденията са на Брони Уеър, която посвещава кариерата си в обгрижването на хора, на които им остават от 3 до 12 месеца живот. Тя разпитва всеки един от тях за решенията, за които съжаляват. Брони чува 5-те неща, които искаме да ви споделим, най-често.

1. Никога отново не биха взели решение, основано на мнението на другите.

2. Нямаше да работят толкова много.

Работата е страхотен начин да повлияеш на живота, да израстваш, да се чувстваш пълноценен и да откриваш щастието, но стига това да не изисква да крадете от времето за прекарване с любими хора.

3. Съжалявам, че не са изразявали емоциите си.

Още от деца ни казват да прикриваме чувствата си, да не ги изразяваме бурно, на публично място и т.н. Да бъдем контролирани.

Пред прага на смъртта хората, за които Брони се грижи, намират това за напълно погрешно.

4. Съжаляват, че са прекъснали отношенията си с приятели.

5. Съжаляват, че не са си позволили да бъдат щастливи.

Когато животът се изплъзва от пръстите ви, всички трудности, които в определен момент са ви възпирали, се превръщат в тривиалност. Тогава разбирате, че страданието е избор. За нещастие, много хора осъзнават това много късно.