Знаете ли кое е любимото видео на главния изпълнителен директор на YouTube Сюзън Войчицки?

Това, което убеждава Google да купи YouTube.

През 2006 г. Войчицки е начело на видео проектите на Google и отговаря за прифобиванията на компанията. Технологичният гигант се интересува от YouTube, която тогава е малък губещ стартъп от Силициевата долина, когато Войчицки се натъква на видео, в което две момчета в Китай пеят на фона на песента на Backstreet Boys - As Long As You Love Me.

Видеото с двете момчета, които се правят, че пеят, докато съквартирантът им прави нещо на компютъра на заден план, се сторило много забавно за заемащата ръководна позиция в Google Войчицки, сподели тя по време на конференция на Fortune.

Вижте още: Невероятният живот на съоснователя на Google Сергей Брин

"Това видео ме накара да осъзная, че хората по цял свят могат да създават видео съдържание и за това не трябва да бъдат в студио," казва Войчицки.

Лампата светва в главата й и шест месеца, след като видеото е качено в YouTube, Google придобива сайта за споделяна на видео съдържание за 1.65 млрд. долара.

Войчицки се влюбва в YouTubeь, след като вижда това видео, а през февруари 2014 г. е назначена за главен изпълнителен директор на компанията.