За някои уикендът е свещено убежище от натовареното ежедневие на работните дни.

За други уикендът е мит — събота и неделя са просто продължение на работната седмица и възможност да излязат с едни гърди пред конкуренцията.

Съдейки по начина, по който успелите хора прекарват почивните си дни, наистина няма правилен и грешен начин за структурирането на уикенда. Всичко опира до постигането на подходящия за вас баланс, пише Business Insider.

Ето как успелите хора правят това.

Ричард Брансън разпуска на своя карибски остров.

Брансън споделя пред Telegraph, че прекарва половината от годината, пътувайки по света по работа, докато останалата половина от времето той е на малкия си карибски остров Некър.

"Знам, че не би трябвало, но въпреки това обичам да купонясвам в петък вечер," признава той. Милиардерът споделя, че танцува до ранните часове на следващата сутрин, след което към 2 часа се качва на покрива, за да гледа звездите.

Въпреки че си ляга късно, Брансън казва, че става рано, обикновено преди всички други, и плува около острова.

След това закусва здравословно с плодова салата или мюсли, въпреки че от време на време се глези с пушена риба или английска закуска.

През деня играе тенис, кара кайтсърф, гмурка се или плува заедно с китове или делфини в своята малка подводница. Следобедите винаги прекарва на плажа, като често играе шах с децата си.

В събота вечер купонът продължава, а в неделя скача от скали във водата, кара падълборд и се състезава с моторници.

Илон Мъск прекарва време с децата си.

Илон Мъск, милиардерът главен изпълнителен директор на SpaceX и Tesla, има петима синове, с които прекарва време през уикендите.

Той също така признава обаче, че отделя част от времето си в почивните дни за изпращане на имейли.

"Тъй като те нямат нужда от постоянно взаимодействие, освен когато разговаряме директно, мога да бъда едновременно с тях и едновременно с това да работя", казва Мъск.

Джак Дорси прави планински преходи и се подготвя за седмицата.

През 2011 г., когато Джак Дорси ръководеше едновременно и Twitter, и Square, той споделя, че за да успява да свърши всички, той определя по една тема за всеки ден. Това му позволява бързо да се връща и да се концентрира отново върху задачата за деня, след като вниманието му е отвлечено от друго нещо.

Дорси споделя, че в събота си почива и тогава намира време за малко физическа дейност, като прави планински преходи. Неделите пък отделя време за "размисъл, обратна връзка и планиране."

Сега той отново ръководи и двете компании и има голям вероятност дните с теми да му бъдат отново от полза.

Вижте още: Как успелите хора прекарват уикендите си?

Гримьорката, превърнала се в предприемач, Боби Браун прекарва неделите си в разходки, шопинг и време за семейството.

Дори и когато не ръководи своята бизнес империя, Браун споделя, че става в 6.30 сутринта и се отправя към кухнята за фреш и двойно еспресо. След това проверява имейлите си, чете New York Times и New York Post и преглежда Yahoo Beauty, където е главен редактор.

Останала част от неделята тя прекарва, обикаляйки по улиците на Бруклин със съпруга й, пазарувайки с децата и вечеряйки с роднини.

Бил Гейтс просто уляга.

През миналата година най-богатият човек в света сподели пред потребители на Reddit, че току-що е прекарал уикенда си, гледайки как дъщеря му язди коне и се е забавлявал старомодно.

"Преди двадесет години щях да съм в офиса дни наред и дори нямаше да се замислям, тъй като енергията и инициативата бяха на моя страна," казва той. "Сега се надявам, че съм малко по-улегнал, но малко по-мъдър."

Рейчъл Мадоу сменя нюйорския си апартамент с провинцията.

Политическата журналистка споделя пред People, че тя, нейната приятелка Сюзън Микула и техният английски лабрадор обитават апартамент в Манхатън през седмицата, когато Мадов записва своето предаване.

Уикендите обаче прекарват в къщата им в Масачузетс, до която се стига за три часа с кола.

Мадоу също така обича да чете комикси в събота.

Ариана Хъфингтън наваксва с имейлите.

Въпреки че признава, че обича да преглежда електронната си поща в събота, Хъфингтън твърди, че никога не очаква отговори от своите подчинени.

"Ако изпратя имейл в 11 часа вечерта, това е, защото искам да го зачеркна от списъка си с неща за върщене, но не очаквам отговор," споделя тя.

Марк Кюбан се опитва да не глези децата си.

Милиардерът предприемач споделя през 2014 г., че той и съпругата му поддържат възможно най-нормален начин на живот, особено през уикендите.

"През уикендите имаме бавачка сутрин, така че съпругата ми и аз да можем да спортуваме. След това през останалата част от уикенда сами гледаме децата. Ние ги приспиваме, ние приготвяме вечеря. Опитваме се да живеем колкото се може по-нормално. Цялата идея някой да ти прислугва за това или онова просто не е за нас."

Вижте още: Как 11 шефове на технологични компании поддържат форма

Малкълм Гладуел се наслаждава на неделите, като чете и пие чай.

Писателят прекарва неделите си, като пие чай, чете пресата, ходи на разходка или гледа HBO и спорт.

Соледад О'Браян смесва работата с удоволствието.

Журналистката се буди в 6 часа през почивните дни и си ляга най-късно в 9 часа вечерта. Тя често спортува, отделя време за благотворителната си дейност и язди коне.

Сергей Брин отделя време за най-различни акробатични неща.

В свободното си време, съоснователят на Google обича да натоварва тялото си по всевъзможни начини. Това включва хокей с ролери, фризби, гимнастика, скайдайвинг и акробатика.

Адам Наш излиза на срещи.

Главният изпълнителен директор на Wealthfront твърди, че той и съпругата му са големи почитатели на излизанията. Според него е невероятно колко страхотни могат да бъдат прекараните няколко часа на вечеря или в бар.

Тим Гън прекарва неделите си, наслаждавайки се на творби на изкуство

Телевизионният водещ и ментор споделя, че прекарва всяка неделя в музея на изкуството Метрополитън. "Оставам там на практика, докато музеят не затвори."

Гън облича костюм и минава през Сентрал парк, за да стигне до музея.

Той също така разкрива, че е голям почитател на древния Рим и всичко, свързано с него.