Пазаруването през коледния сезон е повече от стресиращо. Тъкмо изберете един подарък и веднага ви хрумне друг. А когато вече сте решили окончателно, че вторият вариант е най-удачният, на витрината на магазин ви посреща трети.

За да избегнете стреса, определете основната тема на подаръците тази година: практичност. Ето 15 идеи как да изберете дарове за шефа, съдружника и любимите служители, без да се колебаете, че сте на прав път.

1. Торбичка за книги

Любителите на четивото ще са ви искрено признателни, ако им подарите торба за книги, която да е тематично щампирана. Под "тематично" нямаме предвид коледно. Опитайте с образа на някой техен любим писател или пък сюжет.

2. Чаровни свещници

Тези свещници са идеални за шефа, който няма нищо против символичните подаръци. Формата на ананас ги прави свежи и придават настроение, особено след като запалите свещите у дома или в офиса.

3. Бележник

Красивият бележник и особено този, в който има щипка хумор, са идеален коледен подарък. Освен това предполага използване за дълго време.

4. Месечен абонамент за снакс

Спомняте ли си годишния абонамент за желе в "Коледна ваканция"? Е, идеята на този абонамент е да зарадвате някой свои колега в офиса с месечен абонамент..., но след това не го връзвайте с червената панделка, както се случи с шефа на Кларк.

5. Модерна папка

Всеки добре организиран служител би се зарадвал на някоя красива папка...

6. Комплект за кафе

В наши дни има толкова много глезотии, че си заслужава поне за кафето да си угодите... пардон, да угодите на шефа, съдружника или пък на някой колега.

7. Пуловер с послание

Ние сме това, което носим. Потърсете пуловери с послания, говорещи много за носителите им.

8. Бутилка за многократна употреба

Ще ги видите на много места из града. Цените варират, като някои са доста скъпи, но пък са здравословни. Не съдържат токсични вещества.

9. Несесер за вратовръзка

Всеки уважащ себе си бизнесмен няма да върне такъв подарък. Цената му е 99 долара в markandgraham.com.

10. Почистващо желе за клавиатура

Използва се многократно и ще промени живота ви! 8 долара в perpetualkid.com.

11. Бижу по ухото

За колежка ще излезе скъпо удоволствие този подарък, но пък за съдружник...

12. Комплект временни татуировки

За да има колежката татуировки за всеки повод!

13. Свещ за медитация

Дишайте дълбоко, всички! Създайте по-спокойна атмосфера в офиса, като заредите всички колеги с по една от тези свещи.

14. Домашен халат от коприна

Шефът трябва много да е заслужил или пък съдружникът... коприната не е проста работа. Уверете се, че човекът, на когото ще подарите халата, обича да носи такова облекло у дома.

15. Благотворителност

Ако ви предстои да купувате подарък на човек, който има всичко, подарете му нещо, което той да предаде нататък. Т.е. да избере каузата. Направете дарение от негово име за кауза, в която вярвате.