Милионер, които е прахосал стотици хиляди за алкохол, наркотици и компаньонки, оспорва съдебното решение за развода с бившата си съруга с аргументите, че когато се е омъжила за него, тя се е зарекла да бъдат заедно “в добро и в лошо”.

Дейвид Рап, бивш петролен трейдър, е получил с 1.2 млн. паунда (1.78 млн. долара) по-малко при развода, отколкото бившата си жена Франсоаз, след като в съда станало ясно, че той е прахосал огромна сума от общото им състояние.

Вижте още: Бивша жена на милиардер иска 1 млн. долара детски на месец

Адвокатите на Рап обаче твърдят, че съдът трябва да вземе предвид брачните обети на двамата и че клиентът им не трябва да бъде наказван за “болестта”, която се дължи на пристрастяване.

Рап и съпругата му се разделят през 2009 г. след 16 години брак. Тя вече не издържала на неговия разгулен начин на живот и с неспособността му да се пребори с пристрастеността си към кокаина.

След като преценил каква част от общото състояние е била похарчена от Рап за нефовите пороци, съдята присъдил по-голямата част от техните активи за 13.6 млн. паунда (20.2 млн. долара) на жената.

Това включва апартамента им за 3.5 млн. паунда (5.2 млн. паунда), който се намира на метри от универсалния магазин Harrods в Найтсбридж.

Според адвокатите на Рап, неговото поведение било “болест”, към която хората трябвало да се отнасят със съчувствие.

След като се женят през 1994 г.,ь Рап и съпругата му натрупват състояние, което включва имоти в Сен Тропе и значителен инвестиционен портфейл.

Те нямали деца и се наслаждавали на луксозен начин на живот, като в определен момент състоянието им достигало 20 млн. паунда (29.7 млн. долара).

Вижте още: Историята на един от най-скъпите разводи в света

В първите години на брака им Рап не вземал наркотици, но животът му започнал да излиза извън контрол през 2003 г.

Той се подложил на лечение, но не могъл да пребори зависимостта си и дори изгубил работата си, след като работодателите му научили за неговите проблеми.

В крайна сметка съдът присъжда на съпругата 7.43 млн. долара, в това число и апартамента в Найтсбридж. Рап пък получил 6.2 млн. паунда от общото състояние, което той оспорва.