Последната метростанция от втория лъч на подземната железница ще е готова през юни. Това съобщи вчера кметът Йорданка Фандъкова. Тя е наречена "Витоша", защото се намира в подстъпите на планината. Дизайнът е изчистен, решен в зелено и охра.

"Строителството на третия метродиаметър започва през март. Това ще наложи промени в организацията на движението, но работим усилено върху всяка една от тях, за да може неудобствата за гражданите да са минимални", поясни кметът, цитиран от вестник "Стандарт".

Участъкът включва седем станции - "Парк Заимов", Софийския университет "Св. Климент Охридски", където се прави връзка с първия лъч, "Св. Патриарх Евтимий", "НДК" - също се пресича с втората линия, "Пенчо Славейков", бул. "България" и "Красно село".

Според Фандъкова ще има известни затруднения по "Патриарх Евтимий" и "Георги Нови Софийски" и "Житница". Когато започне строителството на естакадата на бул." Ив.Гешов", ще се търсят обходни маршрути и за този район.

"За пореден път ще кажа, че съм благодарна на софиянци за търпението, надявам се, че те вече се убедиха, че всичко, което правим, е за да стане градът по-добър за живеене", заяви Фандъкова.