През юли 2012 г., докато работи върху една история за горски пожари, писателят и мениджър на социалните медии в НАСА Адам Войланд забелязва V-образна струйка дим, причинена от горски пожар в планината Карибу в Северна Алберта, Канада.

Този образ го кара да се чуди дали има и други букви, скрити сред милионите снимки на земната повърхност, бълвани от спътниците на НАСА.

Това е огромна задача, така че той търси помощ в интернет за амбициозния проект. С помощта на читатели и колеги Войланд започва да събира снимки на различни земни обекти, които имат форми на букви.

Днес, повече от три години по-късно, търсенето му е завършено, а резултатите са изключително красиви и образователни.

"Някои букви, като О и В, са лесни за намиране," казва Войланд. "Други – като A, B и R – са влудяващо трудни за откриване."

Вижте резултатът от неговата работа:

Този образ на река Арканзас е сниман на 4 август 2014 г. Водите й, които приличат на буквата В, през зимата са убежище за 100 000 патици и гъски.

Астронавт прави тази снимка на изкуствен остров в южния край на Бахрейн на 23 януари 2011 г. Пясъчният плаж на тропическите острови е съставен предимно от калциев карбонат от черупките и скелетите на морски организми.

Вижте още: 10 извънземни пейзажа от Земята

Тази снимка на фитоплактон, който цъфти край бреговете на Нова Зеландия, е направена на 25 октомври 2009 г. Оприличен е на буквата Е.

Това е изображение на долини и заснежени планински вериги в Югоизточен Тибет е направено на 4 август 2014 г. Firn - това е зърнест вид сняг, който често се намира на повърхността на ледника, преди да се компресира в лед. Прилича на английската буква F.

На 10 февруари 2007 г. спътник прави тази снимка на Андаманските острови. Тънките, ярки пръстени около няколко от тях са коралови рифове, които се издигат в резултат на силно земетресение близо до Суматра през 2004 г. Приличат на буквата I.

На 17 юли 2015 г. тази снимка е направена на риф в близост до Таунсвил, Австралия. Прилича на буквата J.

На 14 август 2015 г. е уловен кадър на ледниците в планините Тяншан в Североизточен Киргизстан. Пътеката, приличаща на кафява утайка в средата на най-горния ледник, е медиална морена -термин, използван за описване на седименти, които се натрупват в средата на сливащите се ледници. Прилича на буквата M.

На 4 март 2009 г. спътникът Terra прави снимка на Тихия океан. Прилича на буквата Т.

Вижте още: Разликата между двете Кореи се вижда и от Космоса (видео)

На 07 август 2012 г. отново същия спътник снима изображение на северозападния ъгъл на Leidy Glacier в Гренландия. Прилича на буквата Х.

На 11 юли 2012 г. е направена снимка на дима от горски пожар над Канада. Прилича на буквата Z.