Стюардите и стюардесите, обслужващи полетите на гражданската авиация, разкриха част от нюансите в своята работа. Те никога не са споделяни с обичайните пътници.

Представители на обслужващия персонал са споделяли наблюденията си в различни форуми в социалната мрежа. Меродавното издание Independent е селектирало най-любопитните тайни на стюардесите.

1. Слушалките, които дават на пътниците в самолета, не са нови

Макар да са опаковани в чиста полиетиленова торбичка, слушалките не са чисто нови. Те са били използвани многократно от други пътници в самолетите на компанията. Разбира се, били са почиствани всеки път.

2. Защо угасват светлините в салона преди кацане?

Истината е, че това се прави при кацане вечер, за да може очите на пътниците да привикнат към тъмнината в случай на аварийна ситуация.

3. Чистотата на водата, използвана за кафе и чай, буди съмнения

Водата, която се използва за раздаване на чай и вода, се съхранява в бидони. А доколко често те се почистват, това е неясно.

4. Когато вратата на самолета е отворена, стюардесите все още не са на работа

Съгласно информация на изданието, стюардесите и стюардите са на работа само по време на полет. Времето, което прекарват в самолета, докато вратата е отворена, не се заплаща.

5. Диетична кола

Това е най-трудната за сервиране напитка. Затова стюардесите най-много недолюбват именно нея. Пяната по-бавно сляга, когато самолетът се намира на 10 000 метра височина над морското равнище.

За времето, през което пяната сляга, стюардесите могат да свършат куп други неща.

6. Истината за изключената елекроника

Включените електронни устройства на борда на самолета не могат да доведат до авиокатастрофа. Пътниците са молени да ги изключат, тъй като дразнят пилотите, разказва стюардеса, предпочела анонимност.

Това са само част от пикантните детайли, които стюардесите могат да ни споделят.

Други любопитни неща, които и преди сме ви споделяли, сочат, че маската с кислород ще ви послужи само за 15 минути, пилотите обичат да спят по време на полет и почти всеки един самолет бива ударен от мълния.