LG Electronics днес обяви, че влиза в партньорски взаимоотношения на глобално ниво с Netflix, за да улесни разрастването на световните операции на Netflix в областта на интернет телевизията отвъд пазарите, на които компанията има вече утвърдено присъствие (Северна и Южна Америка, Западна Европа, Австралия, Нова Зеландия и Япония).

Новото разрастване ще предостави на потребителите и в България една обширна библиотека от висококачествено съдържание, включително обработени за 4K HDR формат телевизионни сериали.

Компанията LG е избрана за основен партньор на Netflix в световен мащаб благодарение на невероятното качество на картината и технологиите, с които тя допринася в индустрията за смарт телевизия. В момента на пускането на услугата на Netflix, LG и Netflix ще обединят усилията си, за да предоставят предплатен достъп до нея.

Едни от най-популярните авторски сериали на Netflix са Daredevil на Marvel, Orange is the New Black и Sense8. Компанията планира да предостави на световната си аудитория и сериала Marco Polo, обработен за HDR.

“Нашето глобално партньорство с LG ще помогне на любителите на телевизионното забавление по целия свят да открият и да се насладят на Netflix,” каза Скот Майрър, вицепрезидент на екосистемата от партньори-производители на Netflix.