Директорка на католическо училище в Англия забрани шикозните дизайнерски чанти, след като прекалено много момичета се върнали след коледната ваканция със скъпи маркови портмонета.

Ръководителката на училището Дермът МакНайф смята, че лъскавите чанти на дизайнери като Louis Vuitton, Ted Baker и Gucci, не са подходящи за носене в All Saints’ Academy в Челтнъм, Глостършир.

Вижте още: Как да различите фалшивата чанта Michael Kors

Според нея те трябва да се заменят с" по-подходящи" чанти за съхранение на книги, като например раница на Adidas, съобщи Gloucestershire Echo.

"Ние установихме, че очевидно има липса на яснота относно вида на чантата, която може да се използва в училище, което е довело до това някои студенти да използват дизайнерски чанти, които не са подходящи за провеждане на упражнения и носене на учебници", се посочва в писмото на директора.

Въпреки това, някои родители не са съгласни с решението и изразиха протестите си в социалната мрежа Facebook.

Според Анабел Холанд, която е майка на ученик от All Saints’ Academy, ако училището не осигурява на всеки ученик раница като част от униформата, то не може да определи с какви чанти трябва да ходят децата.

Друга майка, Трейси Хайле, казва: "Те ходят на училище за обучение. Има ли някакво значение каква чанта използват? Жалко наистина."

И все пак директорката настоява, че дизайнерските чанти не са подходящи за поддържане на "нашата политика за отлични стандарти за униформа."

Макнайф също така забрани мобилни телефони в училище, като те не могат да се използват и по време на обяд и в междучасията.