Когато става дума за пътуване, избиране на нова дестинация, която да посетите, си струва да разгледате пътеводители. Светът е голям - откъде да започнете или пък откъде да продължите през 2016 година?

Всяка година New York Times съставя списък с най-интересните места на планетата. Новата класация е съставена от 52 места, които именити експерти ви предлагат да посетите през 2016 година.

Горещо ви препоръчваме да включите в списъка за пътешествия тези 5 места. Истинска благословия е да изпиете кафето си рано сутрин на тераса в атмосферата на...

Разгледайте Топ 5 за 2016 година!

1. Мексико, Мексико

Столицата на Мексико предлага една от най-приказните кухни на света. Освен това тук ви очакват музеи и дизайн, за който само сте гледали по телевизията.

Освен това мексиканската валута е по-слаба от долара.

2. Бордо, Франция

Градът е познат като един от най-добрите райони в света за производство на вино. В момента Бордо е град, който се възражда. Очакват ви изобилие от водни атракция през тази година, както и провинциален чар в неокласическия град.

3. Малта

Тук цяла година времето е прекрасно. Малта е едно от средиземноморските съкровища. Заслужава си да дойдете и да усетите културата тук с всичките си сетива.

4. Корал Бей, Сейнт Джон

Намира се на Виржиндските острови. Корал Бей е дом на прекрасни плажове. Скоро ще бъде построен мол и морска зона. Добра идея е да го посетите, преди да стане претъпкано с туристи.

5. Национален Парк "Теодор Рузвелт", Северна Дакота

Паркът е наименуван на един от най-известните американски президенти. Разходка сред природата на Северна Дакота е като нежен сън...