Процесорите на смартфоните стават все по-евтини и производителни, като тези от средния ценови клас са напълно достатъчни, за да съдействат на потребителите да извършват ежедневните си задачи с умните си устройства.

Така се откриват нови възможности пред смартфон-производителите, да представят нови модели с добри характеристики и ниски цени.

От южнокорейският производител LG, последваха примера на Samsung и пуснаха на пазара нова серия смартфони – серията К, отличаващи се с по-ниски цени.

И докато моделите от най-висок клас от тази серия – К7 и К10, бяха показани по време на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, компанията оповести във Facebook намеренията си за пускане на още устройства от тази серия.

В плановете на LG влизат пускането на устройства K8, K7, K5 и K4, като рекламния слоугън на компанията е „Открий своя собствен стил“.

Най-вероятно не всички от различните модели от серията К ще се откриват на всички пазари, като те ще бъдат избирани в зависимост от спецификата на конкретния пазар.

Както вече стана ясно от моделите K10 и K7, те ще се отличават с дизайн и добри камери.