Един от най-нашумелите портфолио-мениджъри, Бил Акман, започна зле новата година. След изключително лошо представяне през изминалата година, фондът на Акман - Pershing Square Holdings, отбеляза нов отрицателен за инвеститорите резултат от 11.4% в краткия период от началото на годината.

През 2015-та година фондът Pershing Square регистрира най-лошата в историята си година, със загуба в размер на 20.5%.

Акман е известен инвеститор-активист, популярен с големите си залози в малък брой компании.

Сред най-големите му позиции са фармацевтичната Valeant Pharmaceuticals както и компаниите Air Products & Chemicals, Canadian Pacific, Mondelez, и Zoetis.

Лошо се представя отначалото на годината и друга от основните позиции на фонда - Howard Hughes Corporation. Акциите на компанията са изгубили 19% от стойността си през 2016 г.

Ня няколко пъти до момента, Акман определяше компанията за планиране и строителство на имоти със смесени цели, като „най-добре пазената тайна“ от Уолстрийт.

Единствената къса позиция в портфейла на фонда на Акман е Herbalife. Акман залага срещу акциите на компанията от декември на 2012-та година, като според него това е една „пирамидална схема“, чиито акции трябва да се понижат до нула. Акциите на Herbalife обаче, са поскъпнали с 6% от началото на годината.