Доларът поевтинява леко днес, въпреки че основните валути не се отдалечиха много от установените напоследък рейнджове, на фона на предпазливостта на инвеститорите преди двудневната среща на Федералния резерв, която започва по-късно днес.

Доларът се понижи с около 0.1% спрямо йената, до 118.17, но остава доста над едногодишното дъно 115.97, достигнато през миналата седмица. Еврото изгуби около 0.2%, до 128.16 йени

Освен към Фед, инвеститорите гледат и към двудневната среща на Централната банка на Япония, която ще приключи в петък.

Според източници, близки до банката, тя ще понижи прогнозата си за инфлацията за следващата година до под 1%.

Еврото се търгува без промяна на ниво от 1.0847 спрямо долара, над двуседмичното дъно от 1.0776, достигнато през миналата седмица, но все още под натиск на фона на очакванията, че ЕЦБ се подготвя да облекчи допълнително паричната си политика.

Вчера президентът на ЕЦБ Марио Драги обеща да вдигне инфлацията, отхвърляйки критиките по отношение на политиката на централната банка и заявявайки, че слабият ръст на цените вреди на икономиката на еврозоната.

Австралийският долар поевтинява с 0.1% днес, до 0.6950 щатски долара, поставен под натиск от страна на падащата цена на петрола и ниските обеми на търговия заради това, че в Австралия днес е почивен ден.