Автономните автомобили не са бъдещето, или поне не за един от луксозните производители в света.

Главният изпълнителен директор на Porsche Оливер Блум заяви, че компанията няма намерение да развива кола, която ще се управлява сама.

Блум споделя, че хората биха искали да управляват своето Porsche сами и че компанията не е в преговори с нито една технологична компания с цел създаването на автономна кола.

„Мястото на вашия iPhone е в джоба, а не на пътя“, каза още той пред Westfalen-Blatt.

Междувременно водещи производители като Mercedes и BMW вече са готови със своите полуавтономни системи в колите си, а други обявиха, че ще направят това до 2020 г.

Компанията обаче не пренебрегва изцяло всички технологични тенденции в автоиндустрията, дори напротив - инвестира много средства в разработването на електрически автомобили.

В края на 2015 г. Porsche представи своя хибрид Mission E на изложението във Франкфурт и си постави за цел до 2020 г. всички коли да са електически.

Mission E разполага с впечатляваща мощ от 600 конски сили и ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3.5 секунди. Максималната скорост на прототипа е 250 км/ч, а максималният пробег с едно зареждане е 500 км.

От компанията заявиха, че планират да инвестират допълнителни 1 млрд. долара във фабриките си, с цел разработването на Mission E.