Луксозното подразделение на Toyota - Lexus, се приготвя да представи нова хибридна версия на емблематичния си модел LC 500 по време на автомобилното изложение в Женева.

Моделът ще носи името LC500h, за да се избягват всякакви грешки, като ще използва новата хибридна система, разработена от Toyota.

Моделът LC500 бе представен по време на автомобилното изложение в Детройт през изминалия месец.

Във вариант 2+2, луксозното купе се отличава с 5-литров V8-двигател с мощност от 467 конски сили и десет-„степенна автоматична скоростна кутия. Скорост от 0 до 100 км/ч се вдига за 4.5 секунди.

Популярността на хибридните модели нараства сериозно през последната година. Модели, като McLaren P1, Porsche 918 Spyder и BMW i8, доказаха, че хибридните технологии, използвани правилно, могат дори да повишават мощността на суперавтомобилите, като придават допълнителна мощност за ускоряване в определени моменти.

Въпреки голямата премия в цената им спрямо стандартните версии, хибридните разработки се радват на сериозен интерес от страна на потребителите. Така например BMW вече са продали над 5 400 броя от от модела i8 от началото на годината.