Всички, които са се чудили какво ли е да имаш съседи като Робърта Флак или Йоко Оно, но не могат да си го позволят, сега имат възможност да си купят луксозен апартамент на изгодна цена. До известна степен, пише CNBC.

Апартамент номер 66 в 1 West на 72-ра улица в Манхатън, по-известна като сградата Дакота, е обявен за продажба на изгодната цена от 15 млн. долара.

Жилището с четири спални и четири бани, което в момента е собственост на Шон Гудрич и Лесли Файнерман, разполага със седем камини, прозорци от пода до тавана и дървени подови настилки.

Като пример, че дори и горещият имотен пазар в Ню Йорк не може да избяга от законите на гравитацията, настоящата цена на апартамент 66 е намалена от 24 млн. долара през 2008 г., когато за последно е на пазара. През септември жилището бе обявено за продажба от Southeby's International Realty за 17.5 млн. долара.

Вижте още: Този апартамент се продава за 85 млн. долара + бонуси

Миналата година средната цена на апартаментите в Манхатън достигна рекордните 1.95 млн, долара през четвъртото тримесечие. Въпреки това цените на над 1 000 жилища в Манхатън са намалени през последните четири месеца на 2015 г.

В същото време цената на апартамент 66 е доста над средната за горната част на Манхатън, където жилищата се продават средно за 4 650 802 долара, според Trulia.

Сградат в готически стил е считана за една от най-ексклузивните в Ню Йорк. През годините в нея са живели редица популярни личности като Джон Ленън, телевизионния водещ Моури Пович и Джуди Гарланд.

Цената от 15 млн. долара предполага, че потенциалният купувач ще се справи с борда на собствениците на сградата, срещу когото има заведено поне едно дело за дискриминация и който в миналото е отхвърлял потенциални нови собственици като Мелани Грифит, Били Джоел и Шер.