Four Seasons, Ritz-Carlton и Mandarin Oriental са хотели, които разполагат с достатъчно класа . Когато обаче става дума за любимия хотел на богатите, едно неочаквано име оглавява класацията - Bellagio в Лас Вегас.

Ново проучване сред над 800 милионери по света, публикувано от базираната в Южна Африка компания New World Wealth, класира Bellagio като хотел номер едно в света сред милионерите.

Второто място е за хотел Plaza в Ню Йорк, а челната тройка се оформя от Mandarin Oriental в Лондон. След това се нареждат Hotel du Cap-Eden-Roc в Антиб и Raffles Hotel в Сингапур.

Освен популярния си танцуващ фонтан и басейн, Bellagio също така разполага с ресторанти, клубове, луксозни апартаменти и централно разположение.

"Bellagio не е хотелът, който очаквахме да оглави класацията, но много от богатите хора обичат да го посещават," казва Андрю Амойлс от New World Wealth.

Големите хотели като Bellagio са имали предимство в проучването, тъй като повече от заможните клиенти са имали възможност да отсядат там. По-малките бутикови хотели, макар и по-харесвани, не могат да получат толкова много гласове, тъй като участвалите в проучването са дали основния си избор.

Вижте още: Това са най-луксозните хотели в Лас Вегас

По-новите хотели също са в по-неизгодна позиция, защото не са имали достатъчно време, за да привлекат почитатели.

Според Амоийлс обаче проучването е доста представително и не е повлияно от спонсори. "Напълно обективно е," казва той.

Когато става въпрос за любими авиокомпании, Singapore Airlines оглавява класацията. Австралийската Qantas заема второто място, следвана от японската Japan Airlines, германската Lufthansa и Air France.

Singapore Airlines отдавна е в челото на подобни класации, но според Амойлс изненадващото е, че липсващото име тук е на Emirates, която е известна с луксозната си първа класа.

В проучването са включени и любимите влакове на богатите. Те предпочитат Eastern & Oriental Express, който се движи между Сингапур, Малайзия и Тайланд, предлагайки луксозни купета и невероятни гледки към будистки храмове, палмови плантации и популярния мост над реката Куай.

Синият влак в Южна Африка се нарежда на второто място, следван от Гордостта на Африка, който също се движи в ЮАР. Махараджа експрес, който пътува в Индия, и Ориент експрес, който се движи в Европа и Турция, оформят челната петица.