Стартъпът WeWork, компания с капатализация от 16 милиарда долара, която сериозно промени пазара на офиси в САЩ и останалите части на света, се надява да направи това и по отношение на животът под наем.

Концепцията за комунален живот не е нова, но от WeLive целят да обединят най-добрите аспекти от живота в общежитията и бутиковите хотели, като наема стартира от 1 375 долара долара на месец.

До този момент, компанията е представена на две места – в Манхатън, Ню Йорк и Кристъл Сити, Вирджиния.

Тези, които са ползвали услугите на WeWork е много вероятно да харесат минималистичния стил също и на WeLive, смятат основателите на компанията.

Срещу посочената сума, наемателите получават собствен апартамент, с достъп до основна кухня, йога студио, конферентна зала, перално помещение и съседи, които имат желание да си говорят помежду си.

Най-важното в случая е, че всеки апартамент си има своя собствена баня и малка кухня. В допълнение наемателите на плащат брокерска такса.

Компанията предлага 400 жилищни апартамента, простиращи се от малки студиа до четири-спални апартаменти, като всички са обзаведени. Месечният наем стартира от 1 375 долара, но тези, търсещи малко повече лично пространство ще трябва да платят около 2 000 долара и над тази сума на месец.

Най-често срещаният апартамент е така нареченото „студио плюс“, което е с две легла и се предлага между 2 500 и 2 800 долара. Месечните постоянни разходи, които се плащат, са 125 долара, които покриват разходите за ток, вода, кабелна телевизия, безжичен интернет и почистване.

В пералното помещение са разположени маси за пинг-понг, аркадни игри и билярд. За пране се плаща по два долара, като същата сума се плаща и за сушенето на дрехите.

За разлика от повечето стартъпи WeWork, което стартира през 2010-та година е на печалба. Компанията е регистрирала приходи от 75 милиона долара през 2014-та година и печалба от 4.2 милиона долара.

Последното набиране на капитал бе в размер на 430 милиона долара, за финансиране на бизнеса й в Китай и агресивно разрастване на бизнеса в Азия.