Изборът лаптоп е важна крачка за всички, които си вършат работата благодарение на този тип устройства. Предвид това, че през следващите няколко години най-вероятно ще прекарвате доста време с лаптопа си, е много важно какво устройство ще си изберете.

Вижте още: Asus представи истински убиед на MacBook

От изданието Business Insider дават отговор на въпроса кои са най-добрите лаптопи на пазара в момента, между които можете да избирате. Ето ги и тях:

Microsoft Surface Book

Това е идеалният избор за хората търсещи функционалностите на лаптопите, но също така харесващи и таблетите.

Екранът на устройството се отделя, така че може да бъде използван самостоятелно като таблет. В допълнение, компанията поставя специален графичен чип, за да бъде използван като мощно средство за видео-редакция, или игри.

Според Microsoft, устройството е два пъти по-мощно от това на основния му конкурент при ноутбуците, в лицето на Apple MacBook Pro.

Начална цена: 1 499 долара

Apple MacBook

Най-новият модел на Apple разполага само с един порт USB-C. Това означава, че на потребителите ще им се налага да ползват адаптери за USB-портове, за да използват повечето от външните си устройства.

Това, което отличава лаптопа обаче, са невероятно тънкото му тяло и изключително издръжливата батерия. В допълнение идва и операционната система на Apple, с която повечето от потребителите на компанията са свикнали.

Новият модел предоставя и възможността „Force Touch“, която дава достъп до различни функционалност в зависимост от силата на натиска върху нея. В допълнение лаптопът е по-тънък от популярния модел на компанията MacBook Air.

Начална цена: 1 299 долара

ThinkPad T460

За тези, които търсят най-добрия бизнес лаптоп, предложението идва от Lenovo и модела ThinkPad T460. Той е най-надеждният избор за хората с бизнес, според експертите.

Лаптопът е изключително бърз и надежден, разполагащ с всякакъв род портове, които могат да ви влязат в употреба.

Батерията е много издръжлива, като според производителя, позволява работа до 14 часа. Има и много позитивни мнения от потребителите.

Начална цена: 809.10 долара

MacBook Air

Ако търсите съвременен лаптоп и сте почитатели на Apple, то MacBook Air е идеалния вариант за вас. Той е лек, тънък и много мобилен и предлага изключителна производителност, както и живот на батерията.

Последното поколение на модела се отличава с новия процесор на Intel, което на практика означава, още повече време на работа с едно зареждане. Според изданието PCMag, потребителите на лаптопа се радват на възможността за до 17 часа работа.

Начална цена: 899 долара

Razer Blade Stealth

Ако търсите добър лаптоп за игри и други ежедневни потребности, то това е вашия избор. Той се отличава с дизайн удобен за хората играещи игри, като в същото време е достатъчно тънък и преносим и за работа и забавление.

Дисплеят е с много високо качество, като лаптопът също така е много тънък. И макар да не разполага със собствен графичен чип, когато решите да играете „по-сериозни“ игри, можете да го свържете към „Razer Core“, което на практика е „външно графично приложение“.

Начална цена: 999 долара за лаптопа и 399 долара за Razer Core

Dell XPS 13

Моделът се определя от експертите като най-добрия лаптоп с операционна система Windows на пазара в момента. Подходящ е за хората, които търсят супер-тънък лаптоп извън операционната система на Apple. По-високите разновидности на модела разполагат дори с екран с тъчскрийн.

Начална цена: 799 долара

Asus ROG G752VT-DH72

Това е най-добрият лаптоп за игри. Отличава се с изключително мощен хардуер и високо качество на сглобяване. В допълнение идват изключителният му дисплей и възможност за игра на много „тежки и натоварващи“ игри. Клавиатурата е много удобна.

Начална цена: 1 649 долара

Asus ZenBook UX305

Това е много добра алтернатива за хората, харесващи модела MacBook Air, но разполагащи с по-ограничен бюджет. Той е по-лек, по-тънък и с по-добър дисплей от по-именития си конкурент.

От Asus са се погрижили моделът да не отстъпва при ключовите компоненти за потребителите, включващи екран, батерия и памет.

Начална цена: 750 долара

Lenovo Yoga 900

Тези, които са фенове на Surface Book, но отново не могат да си го позволят, имат малко по-евтина алтернатива в лицето на този хибриден ноутбук.

Новата операционна система Windows 10 е много по-добра за хибридните устройства и може да им даде сериозен тласък. Този модел е по-голям и по-добър от модела Yoga 3 Pro, като се отличава и с по-издръжлива батерия.

Начална цена: 1 049 долара

Toshiba Chromebook 2

За потребителите, които планират да използват лаптопа си за лека работа, сърфиране в интернет и социални мрежи, това е една много добра и евтина възможност. Въпреки ниската си цена, устройството се отличава с много издръжлива батерия.

Има страхотен дисплей, 4 GB оперативна памет и 16 GB вътрешна.

Начална цена: 330 долара