Често компаниите имат добри идеи, които дават нови функционалности на потребителите. Такъв е случаят с нов продукт, предназначен за таблото на автомобилите, наречен HUDWAY Glass.

Това е поставка за вашия смартфон, която ви позволява да виждате посоката от GPS-а си, без да ви се налага да отклонявате погледа си от пътя.

Благодарение на HUDWAY Glass можете да виждате както посоките, така и пътя.

Устройството се състои от няколко части, като то е изключително леко. На първо място трябва да застопорите основата му към таблото си, което става сравнително лесно. И макар поставката да е стабилна при движение, тя се сваля също толкова лесно, без да оставя следи по таблото.

Върху поставката има магнит, върху който реално поставяте смартфона си. Налице е нещо като стъклен капак, който се вдига и на който се проектират данните от GPS-а на смартфона, показващи информация като скорост, посока и проекция на пътя.

Дали обаче образът, проектиран на стъклото, няма да е наобратно? Да, затова компанията предлага приложение за GPS-навигация, което обръща образа, за да го виждате нормално.

Приложението позволява различни детайли да се появяват на екрана. То е особено ефективно в подпомагане на пътуващите през нощта, позволявайки на шофьорите да не отместват погледите си и вниманието си от пътя.