Възможно е да се създадат невероятни изображения с помощта на Photoshop и върху това никой не спори.

Но майката природа също създава невероятни оптични илюзии, както се вижда от озадачаващите снимки по-долу.

В действителност, планетата прелива от умопомрачителни природни явления. Едно от най-странните от тях е така нареченият "подводен вихър" в Индийския океан, където водата се завихря така, сякаш се влива в гигантска дупка на морското дъно.

В Антарктида пък ще попаднете на кървав водопад, който изглежда като ужасяващ резултат от пълна с насилие битка.

Въпреки че има научни обяснения за всички тези забележителности, това не ги прави по-малко завладяващи. Вижте някои от най-добрите оптични илюзии, които природата може да предложи:

Въздушна снимка показва така наречения "подводен вихър" в Индийския океан, край бреговете на тропическия остров Мавриций.

Това е наистина страхотна оптична илюзия, която се причинява от натрупване на пясък и тиня по протежение на крайбрежието на острова.

Това може да изглежда като НЛО, но всъщност необичайното образуване на облаци е напълно естествено и е известно като fallstreak hole.

Получава се, когато ледените частици се образуват прекалено бързо, което води до ефекта на доминото, когато водните капки се свързват с кристалите. Те започват да падат, оставяйки голяма дупка в облака.

Вижте още: 10 забавни оптични илюзии

На пръв поглед изглежда, сякаш тези две момчета скачат в бездната. Всъщност те скачат в кристално чистите води на Jacob’s Well в Тексас, който е с 9 метра дълбочина.

Въпреки че това може да изглежда като края на кървава битка, състояла се върху ледника Тейлър в Антарктида, червеният цвят се дължи на железен оксид, смесен със солена вода.

Това смело изображение е направено на място, наречено Dead Vlei в Намибия.

Снимката прилича повече на картина, благодарение на ярките червени дюни, съпоставени с дърветата.

Това не е извънземна планета с три слънца, а илюзия, известна като sundog, или фантомно слънце.

Причинява се от малки парчета лед, суспендирани във въздуха, когато температурите паднат под -25°.

Слоеве и слоеве от тези седиментни скали са ерозирали неравномерно в продължение на милиони години.

Затова Coyote Buttes във Vermilion Cliffs National Monument, Аризона, приличат на гигантска картина.

Смятате ли, че тази снимка показва изсъхнали дървета, паднали върху снега? Всъщност клоните са река, проправяща си път през пустинята в Баха Калифорния в Мексико.

Вижте още: Тази оптична илюзия побърка интернет

Изглежда, че този турист е на крачка от сигурна смърт. За щастие, мъжът всъщност спокойно се разхожда по речно корито в Glen Canyon в Юта.

На остров Heimaey в Южна Исландия скално образувание има любопитна форма. Базалтовата скала прилича на гигантски слон с набръчкана кожа.