2016 година ще изненада почитателите на електрониката с появата на редица нови продукти. Запознайте се с новите технологии, които за пореден път ще променят живота на потребителя:

Moto Z

Motorola продължава да залага на семплия, елегантен и невероятно тънък мобилен телефон. Благодарение на новите модификации, устройството може да разполага с по-здрава батерия и дори прожектор.

Телефонът ще излезе на пазара до края на годината.

Подобреният MacBook Pro

Калифорнийските инженери ще заложат на още по-тънкия дизайн, идентификация с пръст, OLED тъчскрийн и програмиращи се функционални бутони.

iPhone 7

Появата на нов телефон от Apple също е очаквана до края на годината. Компанията се подготвя за драстични промени, но за модела, който ще излезе през 2017 година, когато се празнуват 10 години от създаването на мобилния телефон.

iPhone 7 все пак ще разполага с по-добра камера, по-сериозен хардуер и евентуално няма да използва стереожака на телефона.

Samsung Galaxy Note 7

Той ще получи извит дисплей като Samsung Edge, процесор Snapdragon 820 и IP68 сертификат за водоустойчивост.

Новите телефони Nexus

Източници потвърждават, че HTC ще си партнира с Google за следващите модели на Google Nexus. Това ще бъде избраният телефон за показването на новия Android.

Daydream VR

Появата на нова платформа на виртуалната реалност е поредната иновация от Google. Отдавна чаканата самостоятелна платформа може да бъде пусната до края на годината.

Gear VR 2

Колаборацията между Samsung и Oculus ще доведе до още по-добрата версия на Gear VR. Устройството ще следи позицията на тялото и движенията на потребителя, но Джон Кармак може да интегрира още изненади в технологията си.

Oculus Touch

Една от най-добрите джаджи за виртуална реалност се превърна в сензация, след като геймърите по целия свят определиха уреда като съвършен. Единственият недостатък беше фактът, че движенията се извършваха с контролер.

Следващата версия ще разполага и със сензори за докосване, които ще завършат ефекта на "Матрицата" във виртуалното пространство.

Playstation VR

Първият VR продукт за конзола ще бъде пуснат на 13 октомври. Конзолата вече стана хит с милионите си продажби, което означава, че и продуктът няма да остане по-далеч от оригиналната идея.

Очилата ще се продават с джойстиците за движение PS Move, които в предишното поколение конзоли не бяха особено успешни.

Playstation 4.5

Появата на нова конзола толкова скоро може да бъде грешен ход от страна на Sony, но 4.5 ще може да поддържа спокойно 4k резолюция, както и да съкрати още повече времето за зареждане на приложения. Очевидно е, че седемгодишният живот на конзолите на Sony вече ще бъде много по-къс.

Apple Watch 2

Новият часовник на Apple може да събере още повече почитатели. Представянето му ще бъде през септември, заедно с iPhone 7.

Дали ще бъде по-тънък, по-бърз, с още повече екстри? Тайната около Apple Watch 2 е добре пазена и до септември ще бъде точно такава.

Lenovo Phab2 Pro

Google и Lenovo ще представят фаблет с малко по-специални качества - може да сканира една стая и след това да пусне редица обекти и герои. Това е устройството, което би допаднало най-много на почитателите на динозаври.