Голяма част от потребителите ползват социалните мрежи като Facebook, Twitter и Instagram за удоволствие. За 25-годишният Крис Санчез това е сериозен бизнес, който му носи около 500 хил. долара на година.

Още през миналата година, Profit.bg ви информира за Санчез, като тогава той разполагаше с общо над 9 млн. последователи.

Днес, човекът, който седи зад акаунта @Uberfacts разполага с близо 19 млн. последователи, като 13.5 млн. от тях са в Twitter, а други 3.95 млн. и 1.3 милиона във Facebook и Instagram.

“Това е интересен бизнес модел. Работя с компании, създаващи съдържание за мен, което аз поствам в Twitter и Facebook, откъдето генерирам трафик към сайтовете на техни клиенти“, споделя Санчез в интервю за CNBC.

Понякога компаниите правят директни кампании през каналите му, като тогава Санчез получава пари на всеки пост – независимо дали това е нов продукт или филм. В повечето случаи той печели от трафик, който осигурява на определен сайт.

Днес @Uberfacts е един от 150-те най-следвани акаунта в Twitter.

“Акаунтът ми обаче нарасна значително, след като знаменитости като Парис Хилтън и Ким Кардашиан започнаха да споделят туитовете ми. Всичко това се превръща в бизнес, след като компанията Cha Cha се свързва с него и му споделя, как може да осребри трафика си.

Въпреки, че всичко започва от Twitter, Санчез споделя, че най-много споделяния получава от Instagram.

Едно от най-бързо развиващите се приложение в последните години e Snapchat. Данни на eMarketer сочат, че приложението за чат ще отчете ръст от 27% до края на 2016 г., като очакванията са да се ползва от 58.6 млн. американци в края на настоящата година и 85.5 млн. от населението на САЩ към 2020 г.

Въпреки този ръст, Санчез споделя, че до момента не успява да изкарва пари от приложението, тъй като там всичко се случва на момента.

Той допълва, че днес прекарва около 10 часа дневно, само за да търси съдържание, като в това му начинание вече му помагат и двама негови служители.

Санчез намира начин да изкарва пари и извън социалните мрежи, като наскоро издава и книга: 1000+ факта, които никога не си смятал, че трябва да знаеш.