Имате нужда от повече пространство в дома си? Тогава защо не купите някой от тези замъци, които са на пазара? Стига дa може да си позволите цената, разбира се. А тя е между 1 и 12 милиона долара.

Glin Castle, графство Лимерик, Ирландия

Цена: 7.2 милиона долара

Тази бивша крепост, която е разположена на 380 акра земи, е принадлежала на едно и също семйство в продължения на 700 години.

Сега имението с 18 спални се продава за пръв път. Подобна оферта е истинска рядкост, особено за имот с такова качество.

Shonnard Terrace, Йонкърс, Ню Йорк

Цена: 3.95 милиона долара

Замъкът е построен през 1880 г. и е напълно реновиран. Имението с 20 стаи става доста популярно, след като собственикът му започва да го отдава под наем за филмови продукции.

В него са снимани част от сцените на „Усмивката на Мона Лиза“ с Джулия Робъртс, „Престъпна империя“ на Мартин Скорсезе и други. Тук е сниман и клипът на Бионе към песента „Незаменим“.

Carbisdale Castle, Хайленд, Шотландия

Цена: 1.2 милиона долара

Не се лъжете по сравнително ниската цена на този замък – 1.2 милиона долара. Собственикът му ще трябва да направи известна реновация, а освен това и да наеме екзорсист, защото се говори, че замъкът е обитаван от призрак, който обикаля, облечен в бяло.

Château de Castille, Прованс, Франция

Цена: по запитване

Този замък се намира в южната част на Франция – Прованс, и е построен през 13 век. Интересните факти за него обаче датират от 20 век.

Той е купен от известния колекционер Дъглас Купър през 1950 г. и е обект на чести визити от Пабло Пикасо. Той дори е оставил следа под формата на пет стенописа, които по-късно са класифицирани като исторически паметници.

Hellifield Peel Castle, Йоркшир, Англия

Цена: 2.2 милиона долара

Този замък датира от 1300 г. и тъне в руини в продължение на 50 г. През 2004 г. имението е купено от едно семейство, което го възстановява. Реставрацията му се превръща в новина във Великобритания, защото участва в популярно телевизионно шоу.

Шест милиона зрители следят как замъкът се връща към нов живот и се превръща в семеен дом с големи гостни и спални, модерни съоръжения и зашеметяваща гледка към околностите на Северен Йоркшир.

Inniscorrig CastleДъблин, Ирландия

Цена: 11.6 милиона долара

Разположен на върха на скала на 10 мили извън Дъблин, това имение-замък предлага завладяваща гледка към морето и околностите. Към него върви и едно от двете частни пристанища в страната.