Ако искате ли да сте заобиколени от милионери, тогава трябва да се преместите в Монако.

Близо една трета от населението на града-държава вече са милионери, което е с 6% повече, в сравнение с преди две години, според ново проучване.

Швейцарските банкови градове Цюрих и Женева изостават по брой на милионерите след Монако, като там един на всеки четири и един на всеки пет души, респективно, може да се похвали с шестцифрено състояние, според проучването на Wealth Insight.

То определя като милионери хората с нетни активи на стойност 1 млн. долара или повече, като в тях не се включва основното им жилище.

Ню Йорк е единственият град извън Европа, който попада в челната петица. Един на всеки 21 нюйоркчани е класифициран като милионер, а градът се нарежда на четвърто място по процент на милионерите от общото население.

Лондон се изкачва с едно място в класацията - до пета позиция. Един на всеки 29 жители в английската столица е милионер.

В челната десетка на класацията влизат общо седем европейски града. Норвежката столица Осло заема шестата позиция, Хонконг се нарежда на седмо място, а Франкфурт е на осма позиция. Сингапур и Амстердам попълват топ 10 на градовете с най-много милионери.

Дъблин се нарежда на десето място сред европейските градове и на 13-о място в световната класация, което е малко изненадващо за авторите на проучването.

"Дъблин може да се похвали с по-голяма гъстота на милионерите от много други европейски столици. Повечето милионери в Дъблин дължат състоянието си на процъфтяващия технологичен сектор, който привлича талантливи кадри - както от Европа, така и от САЩ," според авторите на проучването.

Шотландският град Единбург дебютира в европейската класация под номер 16 с един милионер на всеки 67 жители.

Дъблин и Единбург изпреварват редица европейски столици в класацията като Париж, Мадрид и Москва.