Това е преживяване, което обичайно е запазено за богатите и известните, но двама туристи от Великобритания изживели радостта от частен полет на международна авиокомпания, защото нито един друг пътник не си купил билет за полета, пише Daily Telegraph.

Кайл МакНикол и Кери Фишър се регистрирали за полета си от Краби в Тайланд до Пенанг в Малайзия, когато установили, че ще бъдат единствените пътници в самолета.

“След като пристигнахме на летището в Краби, се придвижихме към регистрацията и представихме паспортите си. Бяхме шокирани, когато чухме, че днешният полет ще бъде много специален за нас, но дори не ни мина през ума, че ще се случи нещо такова. Оказа се, че бяхме на път да се качим на борда на самолет, в който щяхме да пътуваме сами“, разказа Кери в блога си.

След това двойката от Йорк била превозена с празен автобус, който я отвел до частния й самолет. „Това беше един от най-добрите полети, на които съм била. Макар че първоначално беше смущаващо, това се случваше за първи път и на екипажа на самолета, те бяха брилянтни“, допълва Фишър.

„Когато слязохме от самолета в Пенанг, наземният персонал ни посрещна с широка усмивка. Друга дама ни изпроводи до имиграционната служба, където също ни приеха много радушно и ни попитаха как е минал соловият ни полет“, разказва младата британка.

Макар и бедствени за печалбите на авиокомпанията и за околната среда, соловите полети не са чак толкова необичайни, колкото вероятно смятате. По-рано тази година китайска туристка осъзнала, че е единственият пътник на борда на вътрешен полет между китайските градове Ухан и Гуанджоу.

Джан написа в платформата за микроблогинг Weibo, че се отнасяли с нея като с рок звезда на борда на полет CZ2833, докато хиляди други пътници се борели с бурите, за да се приберат у дома за Китайската нова година.

Потребителите на сайта за микроблогинг реагираха със смесица от завист и гняв: някои коментираха, че тя е най-щастливият пътник в небето, а други определиха преживяването й като екстравагантно и разточително.

Снимка: Instagram