Забързаният ритъм на модерния живот не показва признаци за забавяне в скоро време. Докато средната продължителност на работния ден непрекъснато се увеличава, времето, което остава за вършене на домакинска работа, все повече намалява.

Много хора са неспособни да се заемат с прането на дрехите си преди новият ден почти да ги е застигнал. За щастие, LG създаде нова категория перални машини, които предлагат невиждана скорост, без това да се отразява на производителността им.

Но защо изобщо ни е важно всичко това? Защото проведено наскоро проучване показва, че 71% от хората перат след 7 часа вечерта в типичен работен ден. Много от запитаните заявяват, че използват кратките програми, които обикновено отнемат между 15 и 30 минути, тъй като смятат стандартните програми за изпиране за твърде времеемки.

Обаче резултатите от бързите програми за изпиране не винаги отговарят на очакванията. Цели 39% от анкетираните споделят, че не рядко им се налага да пуснат дрехите си за повторно изпиране, защото по тях все още има петна. Проучването дава безспорни доказателства, че хората не желаят да отделят време и енергия, само за да си осигурят чисто пране.

За щастие, ние открихме на пазара, че има компании, които разработват перални машини от последно поколение, за които всяко съвременно домакинство би копняло. Днес нашата редакция ще ви представи два модела, които погледнахме под лупа - 9KG/6KG Eco Hybrid Пералня със Сушилня, TrueSteam™ и 6 Motion DD, модел FH4A8FDH2N, както и 8KG/5KG Eco Hybrid Пералня със Сушилня, TrueSteam™ и 6 Motion DD, модел FH4U2TDH1N.

И двата модела са снабдени с революционния 6 Motion Direct Drive мотор, който е в състояние да завърши пълен цикъл пране със изсушаване само за 49 минути. Освен това, последните модели екологични перални на LG покриват критериите за енергиен клас A+++-40, което означава, че по време на тестовете пералнята успя да намали консумацията на електроенергия с цели 40%. Това е огромно предимство за всяко домакинство, защото чрез по-ниско потребление на електроенергия пералните допринасят за намаляване на сметките за ток.

Какво означава Eco-Hybrid пералня със сушилня?

Комбинираните уреди пералня със сушилня стават все по-популярни в България. Екологичните хибридни перални и сушилни на LG използват както въздушни, така и нормални режими на сушене, докато повечето други перални предлагат само единия или другия. Всяка една от тези удобни опции постига първокласно енергоспестяване.

Сравнен с обикновените режими на сушене, този за силно въздушно изсушаване на LG може да спести до 7 000 литра вода годишно. С размера си от 24 инча в диагонал, екологично чистите хибридни перални и сушилни на LG единствени в света осигуряват 12-килограмов капацитет за пране и 8-килограмов за сушене. Това преимущество значително намалява броя на пранетата на всяко домакинство – за една година перете с около 91 пъти по-малко.

Екологично ефективните сушилни на LG притежават Eco и Speed режими, които позволяват на домакинствата да избират между оптимално спестяване на енергия и максимално спестяване на време. Използвайки сложна топлинна помпена технология, Eco режимът постига енергиен клас А+++ -10%, докато Speed режимът постига енергиен клас А++, нуждаейки се 30% по-малко време за изпиране и оставяйки повече време за важните неща в живота.

Като идеално решение за сушене на деликатни дрехи, хибридните сушилни на LG използват ниска температура, която намалява на щетите върху материите и шанса за свиване на дрехите.

Революционната 6 Motion Direct Drive технология

6 Motion Direct Drive на LG използва комбинация от шест различни предварително зададени програми, които осигуряват индивидуално изпиране за различни видове дрехи. Ефективна като ръчно пране, 6 Motion Direct Drive технологията помага за изпиране с по-малко намачквания, без да се повредят дрехите, подобрявайки грижата платовете.

Благодарение на Inverter Direct Drive мотора си, екологичните перални на LG са по-тихи и с по-малко вибрации. Увереността на LG в качеството на продуктите позволява моторът да има и 10-годишна гаранция.

Системата TrueSteam™

Най-новите хибридни перални на LG имат внедрена TrueSteam™ технология, която се характеризира с функциите Steam Refresh (Освежаване с пара), Allergy Care (Грижа при алергии) и Steam Softener (Омекотяване с пара).

Steam Refresh използва пара вместо вода, за да улесни дълбокото почистване, премахвайки гънки и миризми от дрехите само за 20 минути. TrueSteam™ технологията на LG помага за елиминирането на алергените, акарите и остатъчния перилен препарат - всички, от които се свързват с дихателни и кожни заболявания.

Функцията Steam Softener отговаря на притесненията на потребителите, свързани с конвенционалните омекотители на химична основа - тя е безопасна и ефективна тяхна алтернатива.

Удобството на „умната“ свързаност

Двата тестови модела еко-хибридни перални със сушилни са не само бързи и ефективни, но и невероятно умни. Технологията за комуникация Near Field Communication (NFC) ви дава възможност да свържете и обменяте информация между смартфон и умната си пералня от LG.

Използвайки NFC, потребителят може да сваля на своята пералня нови програми за изпиране като например Wool (Вълнени тъкани), Baby Care (Бебешки дрехи) и Cold Wash (Пране със студена вода). Освен това, NFC технологията е използвана и при Smart Diagnosis™ функцията, която помага на потребителите бързо и ефикасно да отстранят почти всяка малка неизправност преди да се е превърнала в сериозен проблем.

Като допълнение, новите перални машини на LG имат стилен и елегантен дизайн, които допринася за така нужната за всяко домакинство изтънченост. Всеки модел от серията притежава сензорен контролен панел, който предоставя максимална видимост със своя бял LED дисплей, както и врата с черно стъкло и скрита дръжка.

Всичко това ни кара да мислим, че новите хибридни перални със сушилни от LG са ултимативното решение за всяко домакинство.

Ключови спецификации на двата тестови модела:

  • 9KG/6KG Eco Hybrid Пералня със Сушилня, TRUESTEAM™ и 6 Motion DD, модел FH4A8FDH2N
  • 9/6 кг капацитет на пране/сушене
  • 1400 RPM
  • Eco Hybrid 2.0 технология
  • Клас A енергийна ефективност
  • Инверторен Direct Drive мотор (10-годишна гаранция)
  • True SteamTM технология
  • NFC технология
  • Голям сензорен контролен панел
  • Изчистен, минималистичен дизайн
  • 8KG/5KG Eco Hybrid Пералня със Сушилня, TrueSteam™ и 6 Motion DD, модел FH4U2TDH1N
  • 8/5 кг капацитет на пране/сушене
  • 1400 RPM
  • Eco Hybrid 2.0 технология
  • Клас A енергийна ефективност
  • Инверторен Direct Drive мотор (10-годишна гаранция)
  • True SteamTM технология
  • NFC технология