Когато HTC пусна своя модел Desire 620, не след дълго на пазара се появи следващият член на семейството – Desire 626. Не беше изненада, че голяма разлика между двете устройства няма. И двете се характеризират с идентичен дизайн, 5-инчов дисплей, идентична резолюция и процесор.

Въпреки това разлики има и те са в полза на HTC Desire 626. При него разполагаме с по-голяма 13-мегапикселова камера и повече вътрешна памет – 16 GB.

Положителна промяна има и при интерфейса.

Sense 7 UI

Отлично приложение е Themes Generator. Благодарение на него можете да анализирате цветовете в избран тапет, включително и на снимките в Галерия. Оттам насетне можете да работите с различни нюанси и комбинации от цветове.

Можете също така да настроите по свой вкус вида на иконките, шрифта и цвета на клавиатурата.

Sense 7 идва със Sense Home – с негова помощ можете да разберете кои приложения използвате най-много у дома, по време на работа и т.н.

Производителност

В сравнение с 3rd Gen Moto G и Sony Xperia M4 Aqua, този смартфон показва по-слаба производителност.

Представя се добре в режим на игри, но ако търсите по-удовлетворяващо преживяване, отново можете да заложите на споменатия модел на Sony - Xperia M4 Aqua.

HTC Desire 626 е снабден с популярен в наши дни процесор - Snapdragon 410, предлагащ четири Cortex-A53 ядра с тактова честота от 1.2 GHz. Заедно с него идва и видеокартата Adreno 306 и оперативна памет 1 GB.

Дисплей

5-инчовият дисплей е с IPS матрица и гъстотата на пикселите е 294 ppi. Ако искате да използвате екрана в слънчев ден, нагласете яркостта му на макс.

Автономна работа

Разбира се, че максималната яркост на екрана ще се отрази върху автономната работа. Но поне ще виждате какво пише върху него, нали така?

Смартфонът е снабден с 2000 мАч батерия, която предлага 10 часа работа без проблем.

Камера

Desire 626 притежава 13-мегапикселова задна камера със CMOS BSI сензор, f/2.2 апертура и LED светкавица. Трябва да знаете, че снимките в тъмното може да не се получат идеални.

Заключение

Взимайки предвид подобренията и конкуренцията, а също така и цената, HTC Desire 626 е добра сделка.