Наскоро в Женева бяха определени най-добрите часовници за 2016 г. Любопитни ли сте да разберете какво представляват?

Най-престижното събитие в швейцарската часовникарска индустрия събира десетки брандове от висок клас на едно място. Те демонстрират своите достижения в сферата на дизайна и функционалността, пише Forbes.

Победители се избират в 11 категории – от най-добър часовникар до приз Златна стрелка, който се присъжда за най-доброто произведение на часовникарското изкуство.

Тази година са определени 6 финалисти в категория „Най-добри дамски часовници“. Те ще се съревновават за първото място. Окончателните резултати ще бъдат обявени на тържествена церемония по връчването на наградите. Тя ще се състои на 10 ноември 2016 г.

Bulgari Serpenti Incantati Tourbillon Lumière

Корпусът на този разкошен часовник се състои от 18-каратово розово злато и е украсен с диаманти. Освен това на циферблата му се вижда скелетизиран механизъм.

Christophe Claret Marguerite

Този златен часовник се отличава не само с интересен дизайн, имитиращ цвете, но и със скъпата си украса. Освен това крие тайна.

При натискане на копче на циферблата, вместо отметка, се появява кратка фраза, която се изписва по желание на поръчителя.

Girard-Perregaux Cat’s Eye Tourbillon с Gold Bridge

Този разкошен часовник е изработен от 18-каратово бяло злато и е украсен с диаманти.

Овалният корпус обвива циферблат, украсен с цветни детайли. Във вътрешността му лежи механизъм за ръчно навиване, част от който се вижда.

Louis Vuitton Tambour Color Blossom Spin Time

Този изящен часовник е изработен от розово злато висока проба и върви с каишка от крокодилска кожа.

Главното му достойнство е циферблатът – в него са използвани пастелни цветове. Освен това часовникът е украсен с десетки инкрустирани диаманти.

Ludovic Ballouard Upside Down Art Deco

Корпусът на този часовник е от платина в минималистичен стил. Главна негова особеност е обърнатото изображение на арабските цифри.

За да не се объркате колко е часът, цифрата, която обозначава текущия час, е обърната в правилна позиция.

Моделът е снабден с механизъм за ръчно навиване.

Ulysse Nardin Skeleton Tourbillon Pearl

Разкошният часовник е изработен от бяло злато и украса от седеф, перли и диаманти.

Лаконичният дизайн подчертава сложната структура от мостове и крепежи.