С помощта на картата на Google човек може да пътува по цял свят през компютъра, телефона или таблета си. Но има места, които са толкова тайни, че дори Google не може да покаже. Ето някои от тях:

Летище Minami Torishima, Япония

Един триъгълен остров в морето, който изглежда необитаем и е голям едва 1.5 километра. Намира се на 2000 километра източно от Япония и е труден за откриване и със сателитните снимки на Google.

То се ползва от японските военни, което обяснява тайнствеността му.

HAARP, САЩ

HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) - Програмата за високочестотни активни изследвания на полярното сияние е американска научноизследователска програма, занимаваща се с йоносферата.

Програмата оперира в голяма арктическа научна база в Гакона, Аляска – изследователската станция на ХААРП, построена на територия, собственост на военновъздушните сили на САЩ.

Кралският дворец, Холандия

На картата може да видите само неясни очертания на Paleis op de Dam, краслкият дворец в Амстердам. Кралското семейство живее в Хага, този служи за резиденция и посреща високопоставени гости.

Авиобаза Оленегорск, Русия

Само малко детайли могат да разпознаят авиобаза Оленогорск при Мурманск в Русия. Тук има бомбардировачи на средни и далечни растояния, които са на постоянно разположение на военните.

Летище Michael Army, САЩ

То се намира в отдалечен и потаен район, а основната му роля е да играе база за изпитание. Сградата на военната база е построена, за да разработва защита срещу химически и биологични атаки.

База на НАТО в Гайленкирхен

В Google Maps от летището липсва една голяма част. Останалата пък едва може да бъде разпозната. Тук работят повече от 3000 души.

Квартал Нордвийк, Холандия

Този квартал е оцветен в шарено от Google. Предполага се, че тук кралското семейство има къща и затова не трябва да се вижда.

Авиобаза Реймс- Шампан, Франция

На снимката на Google тази сграда впоследствие е пикселизирана. Днес бившата база на френските ВВС се ползва от НАТО.

Военно летище Samjiyon, Рянгганг, Северна Корея

Всъщност човек може да помисли, че самата Северна Корея се вижда пикселизирана на картата. Все пак може да се види една голяма част на картата, но от военното летище се вижда нещо като бяла сграда.

Американска военна база Cheyenne Mountain Operations Center, САЩ

Бялото петно на картата на Google е военна инсталация и ядрен бункер, разположен в Колорадо Спрингс, Колорадо. Тя не е действаща от 2006 г., но преди това тук е имало изключително високи мерки за сигурност.