Акциите на Microsoft се повишиха до над 60 долара за брой в извънборсовата търговия, което е най-високата им стойност за последните 17 години.

С ръста си от 5.6 на сто, благодарение на по-добрите от очакваното резултати за първото фискално тримесечие, книжата преминаха границата от 59.97 долара за брой, достигнат по време на дотком балона през 1999 г.

От компанията обявиха печалба на акция за тримесечието в размер на 76 цента при приходи от 22.33 млрд. долара. Очакванията на анализаторите бяха за печалба на акция от 68 цента и постъпления от 21.71 млрд. долара.

Microsoft също така обяви, че очаква да финализира придобиването на LinkedIn през следващото тримесечие.

В края на миналия месец от технологичния гигант заявиха, че до края на 2016 г. ще приключи програмата за обратното изкупуване на собствени акции за 40 млрд. долара. Ако това бъде осъществено, то ще е най-голямото обратно изкупуване, правено в последното десетилетие.

Съоснователят на Microsoft продължава да е най-богатият човек в света. По данни на Bloomberg Бил Гейтс притежава 88.4 млрд. долара, като по всяка вероятност сумата ще надхвърли 90 млрд. долара след обновяването утре.