В случай че си търсите хубав таблет, работещ с новите 4G мрежи и позволяващ ви удобно да четете книги, информация от мрежата или даващ възможност за гледане на филми – днешното ни предложение за устройство на седмицата е точно за вас.

Моделът на Prestigio, който се продава в комплект с аудио колонка от VIVACOM, е едно от оптималните решения при 8-инчовите таблети на пазара в момента.

Достъпният Wize, който има IPS екран, четириядрен процесор и работи с операционна система Android v5.1 Lollipop, е отличен спътник, както на всеки ученик и студент, така и на всеки друг, желаещ да не се взира прекалено много в чувствително по-малкия екран на своя смартфон.

Таблетът е много удобен за използване и лесно се държи с една ръка, като също така има доста приятно на допир покритие, което предотвратява лесното изплъзване на устройството от ръката.

Wize 3508 4G разполага с необходимата функционалност, която позволява безпроблемно сърфиране в мрежата, стриймване на клипове от YouTube, или друг подобен сайт, през високоскоростната мрежа и дори забавлението с игри.

Камерите на модела са 5 и 2-мегапикселови, процесорът, както казахме, вече е четириядрен, който работи на 1.3 GHz, а оперативната памет е в размер на 1 GB. Вградената памет пък е 16 GB, като тази вместимост може да се разшири с още до 32 GB, благодарение на използването на microSD карти.

Важна подробност тук е, че в комплекта потребителят получава и Bluetooth тонколонка, която прави гледането на филм и слушането на музика с таблета доста по-приятно изживяване.

Макар и малка по размер, колонката е доста мощна и звукът от нея е достатъчно силен, за да огласи дори по-голяма стая, а батерията и, която е с капаците от 350 мАч, позволява това да става в рамките на повече от няколко часа.

Интересно е, че въпросната колонка може да се използва дори като Handsfree, защото има свой собствен вграден микрофон, а приятните изненади при нея продължават и с това, че има на разположение слот за карти – чрез който можете да слушате музика, дори и без аудио колонката да е свързана с таблета ви.

Снимки: виваком