Mercedes-Benz е известен със своите луксозни автомобили, но компанията стои и зад една от най-очакваните яхти, които се появиха на Monaco Yacht Show.

В сряда германският автомобилен производител дебютира с Edition 1 на своята Arrow460-Granturismo - лъскав плавателен съд, чието ценообразуване започва при около 1.7 млн. долара.

Компанията първоначално показа своята концепция за яхта през 2012 г., а по-късно стартира работата си с компанията Silver Arrows Marine, за да превърне идеята в реалност.

Двете компании планират да изградят само 10 броя от Edition 1. Всеки от тях ще бъде продаден в различна държава по света, обявиха преди време от Mercedes.

Ето и някои от другите функции, които правят яхта от този модел толкова специална:

Корабът носи прякор Silver Arrow of the Seas, след като състезателен автомобил на Mercedes от 1930 г. беше наречен наречен Silver Arrow.

Дългата 14 метра яхта може и да не е най-огромната в света, но тя компенсира размерите си със своя дизайн. Със стила си тя прилича на автомобил на Mercedes от моделите S-Class.

Нейните големи странични прозорци могат да се прибират, а предното стъкло може да се вдига така, че пътниците да могат да седят вътре в лодката, докато се наслаждават на пътуването.

С 960 конски сили, яхтата достига максимална скорост от 74 км в час. Като цяло, на яхтата може спокойно да се настанят до 10 души.

Леглата и масите във вътрешността й са разтегателни, така че да може да се освободи повече пространство, когато е необходимо.

Тя разполага с всички съвременни удобства, които бихте очаквали в луксозна яхта, включително климатик, аудио система, място съхранение на вино и машина за лед.

Silver Arrows Marine ще започне производството на Arrow460-Granturismo през следващите месеци. Първите доставки се очаква да бъдат направени през втората половина на 2017 г.

Снимки: travelandleisure