С най-новата опция в iuvo платформата работи за вас и всичко става по-лесно от всякога.

Иновативната платформа за споделено финансиране iuvo* добави опция за автоматично разпределение на капитала на своите инвеститори.

Бизнес моделът на споделената икономика навлиза все по-осезаемо у нас. С него алтернативните форми за онлайн инвестиции придобиват съвсем нов облик, предвид и атрактивната им доходност, която е между 7 и 12%. Така „краудфъндингът“ и fintech вече не са напълно непознати термини за потребителите.

Всичко това е факт, благодарение на платформата за peer-to-peer инвестиции iuvo. Тя представлява пазар за кредити и предоставя възможност на всеки, търсещ варианти за влагане на свободни средства, да го направи лесно, с buy back гаранция, при атрактивни нива на доходност.

Механизмът на алтернативната форма на финансиране позволява на инвеститорите да закупуват части от кредити, отпуснати от регистрирани небанкови финансови институции (оригинатори). Процесът на инвестиране е изключително улеснен, благодарение на най-новата функционалност, въведена в платформата за peer-to-peer инвестиции iuvo.

Опцията за „аутоинвест“ прави бързо и лесно разпределението на капитала и е подходяща за хора, които нямат време или се чувстват несигурни в преценката си да селектират ръчно всеки кредит.

Чрез опцията „аутоинвест“ в iuvo се постига прецизно разпределение на вложените средства, а функционалността става активна в момента, в който инвеститорът зареди своя акаунт. Възможността за „аутоинвест“ е подходяща и за по-консервативните потребители. Тя се базира на критерии, като ниво на риск, срок на изплащане, тип и брой оставащи вноски по кредита и много други.

Освен прецизен избор на критерии за кредитите, при създаването на всяко ново портфолио за автоматично инвестиране се залага максималната обща сума за инвестиция, която не може да бъде надхвърлена, както и максималната сума, която може да бъде инвестирана във всеки отделен кредит. Така се осигурява прецизен контрол на процесите, който не ангажира всеки път инвеститорите.

Благодарение на най-новата опция на iuvo се постига диверсифицирано портфолио, включващо разпределение на капитала, без да се изисква каквато и да е намеса от страна на инвеститора. Автоматизацията може да носи и допълнителни доходи, тъй като възвърнатите средства като доходност могат да се реинвестират отново, генерирайки нов приход. Всичко това трябва да бъде зададено предварително от отделния потребител на iuvo.

Моделът за peer-to-peer финансиране придобива все по-голяма приемственост в България. Необходимостта от качествени възможности за вложения с висока възвръщаемост превърнаха iuvo в предпочитан вариант за инвестиране само в рамките на няколко месеца.

Peer-to-peer платформата iuvo стартира през юли 2016 г. Безпрецедентен беше интересът към нея още от самото начало. В рамките на няколко месеца iuvo привлече 567 инвеститора от повече от 10 държави, сред които България, Великобритания, Франция, Германия и др.

Свидетелство за огромния интерес са обобщените данни за направените вложения до момента. Те възлизат на над 300 000 евро. Впечатляващите близо 60%, или 180 000 евро, е капиталът, инвестиран от българските потребители на онлайн системата.

„Потенциалът на платформата ни тепърва се разгръща, като данните до момента са достатъчно доказателство, че благоприятна среда за такъв тип технологична услуга има, дори и на „млад“ пазар като българския. Виждаме много потребители, които търсят алтернативни форми на инвестиране, за да генерират пасивен доход. Ние им осигуряваме точно това, като се ангажираме да им предлагаме, освен нови и удобни функционалности, но и повече възможности с по-богато портфолио от кредитни експозиции на платформата“, коментира за Profit.bg оперативният директор на iuvo group Ивайло Иванов.

* Iuvo е изцяло инвестиционна услуга, като вложените чрез нея средства не са депозити и не са гарантирани от закона. Всеки инвеститор трябва да бъде наясно с рисковете и да приеме, че инвестиционните му решения могат да доведат до загуба на част или на целия размер от капитала му.