Празникът на любовта – Коледа - вече е почти пред вратата ни и всички го чакаме с нетърпение, за да се насладим на празничната и спокойна обстановка у дома. Тиквите, кестените и шишарките, като украса, отстъпват място на зелените елхови клонки, канелените пръчици, червените свещи.

А какво по- хубаво от аромат на коледни курабийки, чаша топъл шоколад и….един хубав филм. Разбира се, на коледна тематика. И ако се колебаете кой да изберете, ето списък с най-добрите коледни филми на всички времена.

„Сам вкъщи“

Когато си мислим за коледни филми, няма как този да не изникне в съзнанието ни. Историята за малкия Кевин, който е забравен от родителите си у дома, докато цялото семейство отива в Париж за празниците, предизвиква толкова много смях.

Кевин успява да опази къщата от двама крадци, които се опитват да ограбят дома му, минавайки през куп забавни ситуации. Първата серия е последваната от още една „Сам в къщи – Ню Йорк“.

„Чудото на 34-а улица“

Една трогателна коледна история, която ни показва по много емоционален начин, че съществуват чудеса. Малката Сюзън не само доказва на майка си, но и на други възрастни, че дядо Коледа е истински и че винаги трябва да вярваме в доброто - Коледа, в Бог, в любовта ...

„Знак на съдбата“

Щастлива любовна история, която създава добро настроение и вдъхновение. Точно преди Коледа Сара и Джон се срещнат съвсем случайно, докато пазаруват за празника, и прекарват целия следобед заедно. Сара иска да остави на съдбата да реши дали двамата са създадени един за друг и дали им е писано да бъдат заедно.

Години по-късно двамата вече са обвързани с други, но не могат да се отърсят от мисълта, че въпреки времето и разстоянието, някой ден те отново ще се срещнат... Доста напрежение и чувства малко преди Коледа!

„Наистина любов“

Британското кино може да бъде наистина голямо! Романтичен и емоционален филм ,който събира някои от най-добрите актьори на всички времена.

Филмът представя осем различни отношения и съдби, които впоследствие се преплитат. След като гледате „Всичко е любов“, ще разберете, че „всичко, от което се нуждаем, е любов“, както се пее в песента на Джон Ленън.

“Рождество“

Филмът представя няколко съдби, които се срещат навръх най-светлия празник в Ню Йорк - самотната и разведена Роуз Колинс се надява на чудо за болната й от Алцхаймер майка, Нина Васкес, която се чувства самотна без годеника си и Жул, който очаква да прекара коледната нощ в болница.

„Ваканцията“

Няма как да не го кажем: "Когато една вратата се затвори, друга се отваря!". Да, това се случва и тук. Малко преди Коледа две непознати жени са в дълбока любовна криза. Те решават да разменят всичко – жилища, коли, градовете, за да посрещнат празника в напълно различна обстановка.

По ирония на съдбата на новите места и двете срещат любовта.... Определено един от най-добрите коледни филми, където любовта е навсякъде.

„Тиха нощ“

Определено истинска коледна класика! Тази история разказа за произхода на най-известната в света коледна песен - Silent Night.

Във времена на бедност и безнадеждност свещеникът Йозеф Мор идва в градче близо до Залцбург и започва да проповядва чрез музиката. Той дава на хората надежда, увереност и стопля сърцата...

„Приказка за коледната звезда“, Норвегия

Една красива коледна история за всички възрасти. Малко момиче се отправя на опасно пътешествие, за да открие отдавна изчезналата Коледна звезда и по този начин да освободи кралството от злите сили, които са го завладели, да спаси краля и да намери отдавна изчезналата принцеса Златокоска.

Ще победи ли доброто злото и ще успее ли тя да се справи с могъщите сили?

„Всичко е любов“

Да, любовта е навсякъде ... особено сега, преди Коледа! Нашият номер 1 на най-добрите коледни филми определено е "Всичко е любов". По забавен и свеж начин са представени животът и романтичните взаимоотношения между различни хора.

С чувство за хумор, но и сериозност филмът ни показва, че без значение колко различни сме, всички ние търсим едно и също нещо - истинската любов!