Първият в света увеселителен парк на спа тематика може да отвори врати в японски град, съобщава T+L.

Град Бепу, който се намира на остров Кюшу в Страната на изгряващото слънце, представи видео концепция на така наречен “spamusement park.”

В него ще присъстват всички задължителни елементи на увеселителните паркове, като въртележка, виенско колело и влакче, но вместо седалки, посетителите ще седят в горещи вани.

И ако вече се чудите дали това е шега – не, не е.

Определено обаче видеото предизвиква множество въпроси, като например посетителите цял ден ли ще се разкарват из парка само по мокри кърпи и как ще се задържа водата в увеселителното влакче?

Въпреки многото логични въпроси, оставащи без отговор, спа увеселителният парк може да се превърне в реалност.

Кметът на Бепу заяви, че след като видеото достигне 1 милион гледания, градът ще започне да работи върху увеселителен парк с горещи извори.

Днес то е регистрирало повече от 2 милиона гледания – от качването му през миналата седмица, така че властите съобщиха, че работата по проекта вече е стартирала.

Но пък е възможно и той никога да не бъде реализиран заради сериозни въпроси, които изглежда не могат да открият решение.

"Ние все още обсъждаме въпроси относно безопасността, като например, дали в действителност може да тече топла вода във вътрешността на влакче в увеселителен парк," заяви говорител на туристическия отдел на града пред The ​​Japan Times.

Бепу вече е спа туристическа дестинация – градът може да се похвали с над 2000 горещи извори. Наскоро в населеното място започна инициатива, която трябва да го превърне в "спа град на света."

Миналата година Бепу приветства 437 764 чуждестранни туристи.

Снимка: youtube