Летището в Сан Франциско очевидно не се бой да експериментира, що се касае до успокояване на нервите на пътници, чиито полети закъсняват.

На аеропорта отдавна работи проектът Wag Brigade – в него се използва терапия с животни, която успокоява пътниците.

С лакирани в червено нокти и светло синя поличка, прасето Lilou направи първата си поява в понеделник, за радост на деца и възрастни. И се превърна в истински хит.

"От стартирането си през 2013 г. проектът е предпочитан начин за отдих сред туристите," посочват от летището. И допълват, че новият член на отбора - Lilou, носи повече моменти на изненада и наслада за гостите им.

Lilou е прасе от породата Джулиана – обикновено нейните представители не тежат повече от 22 кг и са високи около 40 см. Розовото животинче се присъединява към екип от близо 300 кучета, котки и зайци, които успокояват пътниците на летището.

Проектът в Сан Франциско не е първият, в който се използва терапия с животни за удоволствие на пътуващите. Летища в Сан Хосе, Лос Анджелис, Маями и Оклахома Сити също разполагат със свои собствени версии на програмата.

Международното летище Синсинати/Северен Кентъки, например, използва коне. Миниатюрен кон на име Дакота от близката ферма откри програмата през март тази година, посочва T + L.

Но засега Lilou изглежда е единственото прасе в бизнеса. А днес то може да ви успокои и без да пътувате до Сан Франциско – просто го последвайте в Instagram, където животинчето има повече от 2000 фена.

Снимки: instagram